Alla hjärtans dag

Den gångna veckan har varit grå, regnig, lite blåst, ja helt enkelt trist vädermässigt. Men så kom då lördagen  som igår  med den första vårdagen . Som jag har längtat efter en värmande sol och vindstilla och fågelkvitter.

Redan tidigt på morgonen då hästarna fick sitt morgonhö, kunde jag höra en förändring . Full med småfåglar satt i våra lärkträd och småpratade med varandra. Därefter blev dagen bara bättre och bättre .

Ljuset istället för dimman möjliggjorde också att små detaljer som påminner en om ny årstid är på väg.

Alla hjärtans dag
Vårtecken, rabarberna börjar sin tillväxtperiod samtidigt med snödroppar och vintergäck.

HästSverige är en bra hemsida för att följa med i forskning och andra nyheter. De har bland annat en artikel om hösilage och dess sjukdomar. Hur förvara man sitt hösilage bäst , vad måste kasseras?

Hästarna får i största delen hösilage . Det är på kvällen de får lite Brogaardens melassfria lucern med mineraler i. Heljar får lite helhavre i sin blandning. Vid insläpp ligger det goda morötter så söta och bra kvalitet att jag föredrar dessa själv i matlagningen .

Det är Idas mamma som handlar morötterna direkt från en gårdsbutik .

Denna vecka har även alla hjärtans dag uppmärksammats.  Det är lite konstigt att det ska behövas. Varje dag året runt borde innehålla  något av de goda ting, uppmuntringar, hjälp , förståelse, beröm . Att kunna” lyfta”, uppmärksamma någon gör att man själv lyfts en bit . Lika bra för själen att ge som att få.

Alla hjärtans dag
Rosor från min man 14/2

Ja, i och med första vårdagen i lördags, lämnar vi den långa vintern bakom oss , eller hur ?

skanskvinter
Skånsk vinter. Emma och Heljar, Ida fotograferar från Lillys rygg

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

Conquista Gård

Ridguiden

Innehållsförteckning

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment