Allt är förberett

Allt är förberett. Idag söndag kom den sköna våren tillbaka efter några dagar iskall  hård vind. Svalorna har inte haft det lätt i denna kylan, desto bättre idag då jag kan se dom flyga kors och tvärs. Åter för jag höra deras speciella kvitter i stallet.

Det har förberetts mycket i köksfönstret men det är för tidigt att plantera ut. Jag vet att tomat och gurkplantor är köld känsliga. Dessutom är de bara små skott ännu. Dessa plantor har jag fått av mellansonen Gustav. Han hade lite körsbärs tomater kvar som var lite för mjuka för att passa i en sallad. Han halverade dom och tryckte ner  halvorna i jord och se vad som kom upp . Jag har fördelat dom i fler krukor i väntan på utplantering . Blir nog att skola om dom en gång till.

Något som växer kraftfullt redan utomhus är rabarberna.  Dags att skörda och som jag läst på ska det skördas ordentligt , inte ett bara ta en stjälk här och där. Vi är inga kakmänniskor men att lägga några påsar i frysen till en efterrättspaj eller till kräm kan vi göra.

Allt är förberett
Förberedelser i köks fönstret 

I ett annat fönster har jag dessa fina ovanliga, pion liknande tulpaner som jag fick från min syster för en vecka sedan . Kan bero på bra kvalitet och att vi har svalt i rummet. Eldar i braskaminen framåt kvällen.

Allt är förberett
Tulpaner en vecka

En annan händelse av stort intresse för oss är att en varg har setts här ute hos oss. Det är  naturreservatskogen och lilla Nällevads byn härintill som  medryttare brukar rida förbi , ca 1km från vår gård . Det är en ung hanne som söker att bilda en egen flock. Tidningen uppmanade att se om sin fårstaket . Vargar hoppar inte så gärna över staket men kan gå runt ett hägn för att finna en liten öppning att trycka sig igenom. Naturens lagar är som det är, äta eller ätas. I naturreservatet finns en del vilt , harar , rådjur , mycket dovhjortar. Kanske måste något försvagat kid får stryka med för att vargen ska överleva.

Allt är förberett
Artikel  om varg i Nällevad, Ystad allehanda

Slutligen en kort rapport från sjukstugan. Lilly har blivit undersöktigen efter tre veckors sjukhage. Hennes från hälta grad3,5 har detnu  blivit grad 2. So far so good…. Ytterligare vistelse i sjukhage 2v . Jag har hängt upp ett hö nät för att hon ska  ha något att sysselsätta sig med.

Gracianos har konstaterats en lindrigare skada , ska vila från ridning framöver men ska promeneras för hand aktivt 15 minuter varje dag.

Heljar har börjat med sitt eksemtäcke från och med idag Såg att han börjat klia sig i manen. Klart slut.

Allt är förberett

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment