Bladen slår ut i bokskogen

Bladen slår ut i bokskogen. Denna söndag gör mig förvirrad. Dels har jag frivilligt hjälpt till, jobbat extra på en annan klinik som igår .Då känns det ju inte som helg. Då man vet att måndagen är röd dag, känns söndagen inte som söndag utan mer som en ledig lördag. Av den anledningen höll jag på att missa att skriva om vecka 17 .

Lilly finner sig till ro i sin corall och jag lägger ut extra högivor för att låta henne ha lite att göra. Jag har fått prova lite gräshalm från min granne. Det ska vara ytterst lite energi och ska ges till hästar med stor aptit och risk för att utveckla fång.

Det framställs av det gräs som odlaren tar fram för att få fram gräsfrö till gräsmattor eller vall. Det lilla korta, tunna gräset torkas och pressas ihop som ensilage. Behovet är inte så stort då Lilly gärna letar tomma ax  i sin halm . Det är hennes terapi nattetid. För säkerhets skull ska Lilly få ”loppefrö” physalis eftersom hon noppar upp varenda lite strå i corallen , det finns en liten risk att gruskorna hamnar i magen . Alltid bra att ha physalis hemma , att förebygga sandkolik.

Den gröna tunneln , infarten från E 65 till byn Havberg tar fart. Det brukar stämma att till min man Johans födelsedag den 2 maj då bokskogen är  i sin ljusgröna nyans. I år kanske lite senare då det fortfarande är kallt i vinden och det har varit minusgrader på nätterna.

Bladen slår ut i bokskogen
Lövtunneln in i Havberg

I går morse såg jag två svalor som var ute o flög högt upp för att få chansen till en frukost trots bara 3 grader. Det dröjer nog innan de kan få ungar.

Doris har fått ny antibiotika efter det att vi fått svar på bakterie provet på hennes tassar. Hon ska även få en injektion mot hennes tass artros på tisdag. 

Nu när växtkraften tar fart känns det en aning stress med att hinna med . Till exempel ska ju rosorna klippas då björken har musöron. Det är ju nu .Jag som har så många rosor ….. Jag är ju ledig imorgon så varför inte ta en rosornas dag då.

Bladen slår ut i bokskogen
En i mängden , denna enstaka vitsippa kommer upp som en raritet i mängden . De sköter sig själva.

Bladen slår ut i bokskogen

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment