Konsten att inte göra något

Konsten att inte göra något. Sommaren svepte in för några dagar sedan. Det blev inte riktigt vår utan så kom solen och den ljumna brisen. Det som jag tidigare har gått och väntat in ska nu bara bli gjort. Tänker på alla tomat och gurkplantor men även på de pelargonier som jag för första gången har övervintrat. Vet inte om det blev så bra. Hela hörnbadkaret på övervåningen där de har stått blev ganska smutsigt. Blir till att handskura. Pelargonierna ser precis ut att ha överlevt. Nå väl jag provade i alla fall.

Konsten att inte göra något
Övervintrade Pelargonier

När nu sommaren kom , blev jag inspirerad av plantera ett Fikonträd och köpte en till mig själv. Jag har inte bestämt var den ska planteras. Jag tänker att jag först skulle läsa på vilket läge, sol läge kan jag tänka , vilken jordmån  och hur stort kommer ett fikonträd bli ? Såg ett fikonträd på Bornholm i fjol, växte bakom ett plank. Men även här känns det som det är bråttom att plantera eftersom de få bladen som finns börjar ramla av……..

Konsten att inte göra något
Mitt nyinköpta Fikonträd

Ja,  konsten att inte göra något alls utan att bara vara, äger jag inte. Dock har jag gått ifrån att försöka göra två saker samtidigt. Förr kunde jag gå ut med hundarna och samtidigt borsta tänderna. Andra exempel som jag minns var då pojkarna skulle ha skjuts för att fiska, då släpade jag med hästtäcken som skulle lagas under tiden de fiskade. Sådana här fina dagar skulle jag verkligen bara ta in , bara för en kort stund. Blir det riktigt varmt som det har utlovats, kommer jag inte orka jobba och fixa, då kommer min tid att inte göra någonting alls.

Lilly är inne på sin 5:e vecka i sjuk hagen. Distriktsveterinärerna kom ut i onsdags och gav Graciano shock waves behandling . Det gick så där , han är lite ängslig över ljudet . Lilly finner sig i sin tråkiga sjuk hage , bara hon då och då får lite gräs och hö.

Konsten att inte göra något
Lilly i sjuk hagen

En notering över Lilly och hennes sjukhage är att det snöar naturens konfetti över henne från körsbärsträdet bakom . En uppmuntran från ovan till henne att kämpa på med läkningen.

 

Konsten att inte göra något

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment