Äntligen

Våren!

Äntligen är våren på väg även om vinden fortfarande är sval. Det har planterats penseér i krukorna vid stallet. Fåglarna är igång med sina vårkvitter. Skatparet  bråkar med ett kråkpar om vem som ska bo i björken mitt emot. Ett par glador häckar inne i skogs hagen. De sitter högt upp i en lärk bredvid varandra och ser ut som två underlater i jätteformat.  Tänk er gladan då den glider över stallet och letar efter  en lämplig måltid, vilket perspektiv på livet den får. Att se lite från ovan kan hjälpa till att överblicka  dagens eventuella problem.

utan täcken

Gamla Ghia och Italia kan nu gå ut utan täcken. Alla hästarna rullar sig mycket nu. Jag unnar de det för vinterpälsen ska ju av och det kan nog vara skönt och skrubba sig fri från kliande vinterpäls. Borstarna går varma och fåglarna kan hämta mjukt material på gödsel plattan.  Bra med återanvändning .

ny hund

Medryttare Martina har kommit hem med sin lilla hund från Polen. Det är en blandrashund som hon har tagit hand om från ett hund hem.  Wadek heter denna lilla kära varelse.  Han låg så fint vid elementet i sadelkammaren då hon var ute och red Gaucho. En bra början att han verkar trygg i sig själv.

Martinas Wadek
Wadek från Polen

Även medryttare Therese har kommit hem efter 3 veckor på Srilanka. Hon kommer nu att starta igång Graciano SCL alldeles egna Instagram. 

Häst & Hälsa

Vill passa på att flagga för Skönabäcks  häst o hälsa dag fredagen 12/4 kl 08.30 . Se hela programmet på deras hemsida. Anmälan tilllarissa.tandari@skonaback.se.

 Betalning  swish 1232812451 650kr inklusive fika och lunch . Mitt förbättringsförslag , ta del av ny kunskap och andras erfarenheter.

Min nya upptäckt är hur hälsa och hästkraft får ringar på vattnet runt omkring. Det är härligt att fler får chansen att vara med hästar och bygga sig starka  igen. Både fysiskt och psykiskt.

reportage

Sydsvenska dagbladet har som idag varit ute och intervjuat en av Spiradeltagare som nu även arbetstränar hos mig. Denna journalist Kristina Nord på Sydsvenska dagbladet, samlar in olika material om hur hästen kan påverka vår förmåga att må bättre. Kommer en 4-sidig artikel om detta snart. Ska bli spännande att ta del av.

kvalitetstid

Även små barn kan ha kvalitetstid med sina föräldrar, släktingar med häst. Både lilla Alva och Linnea kommer med ut rider en runda då och då ,tillsammans någon anhörig som promenerar med . Detta kommer Conquistagård att kunna erbjuda andra intresserade från och med april månad . Lördagar 10.00 eller 11.00 pris 250kr ca i 1 timma.

Föranmälan  pasoperuano@havberg.se  mer info på återvändande svar . Här är det lilla Linnea som rider paso peruano stoet Lilly. Den andra bilden är Alva som rider Heljar vår islandshäst.

Alva på ridtur
Alva och Heljar, vår Islandshäst
Linea Lilly
Linnea och paso peruano stoet Lilly

Hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

besök gärna vår hemsida

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment