It´s that me?

Sydsvenskan

Sydsvenska dagbladet har varit ute och besökt Conquistagård . Det var fokus på Ulrika från Spira projektgruppen  och Gaucho. Reportern ville få fram vad det är som  gör skillnad med hästterapi / hästkraft.  Vistelsen i stallet , på hästryggen,  framför skottkärran.  Ulrika  började i september förra året i Spiragruppen. Hon arbetstränar nu på gården och trivs bra med det.  Det ligger i tiden och nu erbjuds även Sanne Lundells programserie ”hästflocken”,  svt torsdagar kl 09.30, men kan även ses på SVT-play när det passar. Hennes röda tråd är vad hästen har gjort för skillnad i människors liv.

dagens upptäckt

Dagens upptäckt är att Gaucho och Ulrika kom med på första sidan på lördagens Sydsvenska dagbladet .

gaucho läser om sig själv
Härlig bild på Gaucho med texten  It´s that me? Ida visar honom.

Även en grupp från Skurup kyrka med sjukskrivna deltagare har varit och hälsat på. Det var ett härligt möte med dom och de bjöd på goda baguetter  och  kaffe efteråt. Även Ulrika var med för det var hennes arbetsdag . Ansvarig för den gruppen var Håkan Täljemark , två av våra söners konfirmationspräst.

gula fläckar

Idag har Spiragruppen återigen varit ute och några red en runda och någon hjälpte mig att tvätta bort gula fläckar på Lilly. Även hennes svans har nu tvättats och det gjorde skillnad. Vit häst ska ju vara vit.

Lillys svans
Lilly

”Hästkiropraktiker ” Åsa har varit ute och gått igenom Gaucho och Gracianos ryggar och muskler.  De skulle därefter ha några dagar fritt från ryggbelastning. Therese passade då ¨på att tömköra Graciano. Han och Therese var duktiga  på det.  Det är några år sedan Calle, sonen, tömkörde honom inför inridningen. Han kom ihåg! Dagens till ära hade Therese en passande tröja med text His Queen. Det är hon verkligen, de passar bra ihop. Dagens förbättringstips är att inte glömma bort tömkörningen som en bra träningsmetod.

His queen
Graciano tömkörs av Therese

med vänliga hälsningar Susanne Carlson-Lindgren!

Besök gärna vår hemsida!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment