Härliga september är här och det är perfekt väder att rida i nu, Även att jobba på gården går bra utan att bli svettig och besvärad. Äpplena är mogna och de faller ju ner som känt. Några tar jag till hästarna men de flesta får ligga kvar. Varför då undrar ni kanske… Jo, varje tidig morgon och tidig kväll kommer en stor kronhjortsmamma och hennes unge in i vår trädgård. De kalasar på äpplena, stora som de är når de även upp till trädkronans äpplen. När vi som i våras gjorde vid vårt staket , såg vi till att det inte skulle bli för högt. Även de små rådjurskiden ska kunna komma över.

Jag har förevigat det men tyvärr för långt avstånd från vårt köksfönster. Vill inte går ut på verandan för att skrämma iväg dom.

Ny medryttare

Ny medryttare, Charlotte, önskas välkommen till Conquistagårds friskvård. Det är underbart att få dela med sig av allt vad hästupplevelser innebär. Både från marken och från hästryggen.

Friskvårdspeng

Det blev  mycket uppskattat då även ridning blev godkänt för friskvårdspengen, (gäller Region Skåne, kanske fler?) Att prova på i verkligheten börjar bli en bristvara då allt kan ses och upplevas digitalt nu förtiden.

Höstanemon

Jag är mycket glad över att jag äntligen har fått en höstanemonplanta att överleva och växa till .  Nu kan jag njuta av blommorna. Jag har under en längre tid provat och alltid fått höra från andra ”de växer ju som ogräs…” hoppas dessa fortsätter med det!

höstanemo rotated
Höstanemon
Stor vinst

En stor vinst nu när Graciano och Heljar är tillbaka, är att båda står inne i lösdriften och äter och på natten. Det gick ju inte tidigare då Graciano var hingst. Alltid var det en av dom som  stod utanför. Oftast var det Heljar. Det var också  han som jag tog in på box om kvällen. Eftersom sköna dagar och nätter får de gå tillsammans. De äter till och med kraftfoder i varsin krubba längst in i hörnen. Skulle det bli oväder så kan jag ta in Heljar, islänningen, han är ju ändå 25 år i år.

Gammal katt

Katten Nisse, 15 år,  har varit hos veterinären som i tisdags. Han har fått tillbaka sin ögoninfektion i höger öga och vi råder inte bot på den med den tidigare salvan. Nu har vi fått fem olika mediciner! Det ska droppas i flera omgångar och smärtlindring: 1 tablett /dag , går bra inbakad i leverpastej! Han är bättre och det finns hopp om att han hänger med ett tag till.

Goa stalltjejer

Till sist vill jag tacka mina stalltjejer för allt de gör för mig. Igår var stallet helt färdigt. Mockat, strött, vatten, hö inlagt och hökassar packade. Gårdsplanen krattad och diskbänken ren och fin. Fina höstblommor planterade. Tack alla som varit med och tänkt den fina tanken! Som sagt det var bara att ta in hästarna. Jag hade tjejträff kl 18.30 igår och visste inte om jag skulle komma i tid. Men det gjorde jag och berättade för dom andra varför. Varmt tack !

höstfint rotated
Äpplena är mogna 5

Hälsningar Susanne!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment