Brittsommar

Härliga dagar och morgonpromenad med Doris och Freya. Från skogen öppnar sig  ett nytt ”fönster” . Ängs- och beteshagar, det finns  hästar överallt i Havberg.

möte med hästar överallt rotated
Morgonpromenad
Utsikt

Heljar och Graciano går fortfarande ute på bete på nätterna. Jag skiftade hage och det finns bra med bete i den nya. De har Havbergs bästa utsikt, kanske de inte bryr sig med jag stannar själv upp och tar in det vackra. Det skrivs mycket om Österlen men det sydskånska backlandskapet skrivs det inte så mycket om, konstigt nog . Värt att se och upplevas! Skåne är inte platt som pannkaka!

bästa utsikten
Utsikt över Havberg
Hö på ryggen

De fem hästarna som finns hemma ska det ju mockas till och det får bli efter hemkomst från jobb i Ystad, de dagar jag jobbar. Ibland har jag medhjälpare som fixar och då är det bara att ta in dom när jag kommer hem. Det kan hända att jag tar in hästarna efter att ha mockat och så kommer jag på att Lilly har kanske lite väl lite halm i sin box (hon tuggar i sig en del under natten). Jag går då upp på stalloftet, öppnar luckan och kastar ner halm. Hon bryr sig inte att det hamnar på ryggen, bara hon får tugga på sitt hö ….

Lilly bryr sig inte rotated
Lilly med halm på ryggen
En tur till Danmark?

För övrigt förmedlar jag lite mellan Danmark och Sverige angående en eventuell paso peruanohäst för Anneli och Sebastian söder om Stockholm. Det är svårt att se korta videos och bestämma om det verkar vara en bra häst. Kanske det ändå måste bli ett besök på Själland och provrida henne. För en skåning är det inte så långt då bron finns mellan oss, men längre för  de som bor en timma från Stockholm. Men paso peruanohästar finns det inte så många av, det måste kanske bli en tur till DK trots allt.

Protection

Emma och Cissi som har arbetstränat här på Conquistagård har svårt att släppa känslan av lugn och ro. Kommer ofta ut både en och två gånger i veckan. Det blir ett kärt möte varje gång.

Idag red de ut med full protection, inte så många bromsar i farten men väl små flugor då det är ”brittsommar”.

Swish

Till sist vill jag nämna att jag har skaffat företagsswish, ser bättre ut vid redovisning  och så enkelt för kunder att betala.

mvh Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment