Franskt besök

Det är sen v 38 men det har varit så fina sensommardagar att det har arbetats utomhus. Denna lördag morgon är en av de vackra sensommardagarna även om nätterna har bjudit på frost. Stallet är klart och jag dricker nu morgonkaffe då jag skriver dessa rader. Freya ligger i fönsternischen intill och håller koll.

de två kompisarna rotated
Freya och Doris
Svaleägg

Trots det fina vädret har alla svalorna rest sin väg. De lämnar lika fort som de dyker upp på vårkanten. De ska nu flyga sin långa färd ner till södra Afrika. Jag förstår inte hur det går till, det är väl därför jag beundrar dem så mycket.

svale ägg rotated
Svaleägg
Känd i Paris

Som förra helgen gick alla de fem skodda hästarna på långtur i en annan skog här i närheten. I veckan har det också ridits. Det börjar bli ringar på vattnet då det gäller Paso Peruanoridning . Så långt som till Paris, nämligen personal från svenska ambassaden i Paris. Även denna gång kom ryttarna tillbaka med ett leende på läpparna. Gaucho är verkligen en av favoriterna. Jag lägger ut en liten video på conquista.gard instagram. Det är de fyra Paso Peruano hästarna, den femte är ju den lilla Imperia som ska sättas igång lite mer. Jag ska se om det kan fungera med avtagbara skor fram eftersom hon ömmar så att gå oskodd .

Giftiga

Då jag mockar i hagen hos Heljar och Graciano ser jag att någon ek bakom lösdriften fäller sin ekollon. Noggrant plockar jag upp dom för att förebygga förgiftning.. Av någon anledning är hästar begivna på dessa trots att de är så giftiga.

Igelkott

Vad mer om djuren? Jo, vi kämpar med katten Nisse och hans öga. Antibiotika har lagts till och vi fortsätter med koksalt spolning och ögondroppar. En annan händelse är en igelkott som kommit halvvägs in i vår trädgård men fastnat i en ruta i kompostgallret. ( som vi har satt upp för att Freya inte ska smita ut). Det var natten till igår då det var frost. Detta i kombination av utmattning gjorde att han låg kvar efter det att Johan , min man klippt upp gallret. Han andades men vill inte springa vidare.  Vi täckte över honom ett litet täcke .På eftermiddagen var han borta . Allt ordnade sig nog när solen kom upp och värmde den frusna kroppen. De ståtliga hjortarna kommer fortfarande in i vår trädgård för att äta äpplen. Ja , det finns det mesta i Havberg men tyvärr saknar vi svamparna denna höst. Det har varit för torrt. Det är något visst med att plocka svamp och jag saknar det mycket. Det måste ligga i våra gener att samla föda inför den kommande vintern……

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment