Aprilväder

Aprilväder och  snö , sol och däremellan lite mulet. Lite som det ska vara innan naturen har bestämt sig för att nu är det vår. Jag har hört koltrasten sjunga sett gladorna häcka och skatorna som bygger sitt bo i grannens vildkörsbärsträd mitt emot gårdsplanen. Penseér är köpta men får njuta av att stå i köksfönstret till det blir varmare , stabilare väder

aprilvader
Aprilväder

På tal om blommor , fann jag en anteckning sedan tidigare som lyder ”Sunt förnuft är en blomma som inte växer i allas trädgårdar”. Det är något att ta till sig och fundera över.

Hästarnas vardag är lite tråkig i detta väder . Lilly och Gaucho har fått på sina täcken igen . Gaucho har ingen lösdrift att ta skydd i  i sin hage och Lillys korsrygg ska hållas varm enligt kiropraktiker Åsas rekommendationer. För att göra dagen lite mer angenäm , lägger jag ut lite högar med hö i brist på betesgräs . Detta uppskattas och jag kan se att de går ut och tar för sig innan jag lämnar dom . På kvällen blir det morötter som extra uppmuntran.

Ja, det är bara att ta sig igenom motgångar med avstannad vårkänsla. 

Idag , lördag är det uppehåll och vårvindar friska. Idag ska penseérna planteras ut. Medryttare kommer snart och tar hästarna på en ridtur. Jag och min Johan är hundvakt åt mellan sonen Gustavs och hans Emmas hund Bella. Johan och jag  kommer att åka ut med alla tre hundarna till närliggande stora bokskogen i Häckeberga. Efter en timmas promenad i skogen , mår man bra resten av dagen.

infor videos rotated
Inför videos, kanske en ny utmaning för mig?

Friskvårdsbiten lyder så här idag ,”Om du någon gång känner ångest eller oro inför något som du ska göra, se det som ett meddelande till dig själv .Det är precis den här utmaningen du behöver för att utvecklas.”

alexandra med de tre rotated
Alexandra  med de tre. En tjej som  inte har svårt med utmaningar…..

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment