Våren kom av sig

Våren kom av sig och i torsdags morse var det snö och 8 minusgrader då jag startade bilen. De små påskliljorna kämpar på . Några påskliljor i kruka fick komma in på köksbordet. 

Liksom blommors motgång kan det även bli så för djur och människan. Graciano får vänja sig i att inte kunna komma ut på ridtur i skogen . Hans hovar måste smörjas in , få 30 ml B vitamin tillskott för att stärka upp nybildning av hoven. Kanske , kanske om 8 veckor kan det bli aktuellt med nya skor. Men så klart jag själv kan påverka och jag ska höra runt efter boots . Vi har tidigare provat boots men hästarnas rörelsemönster i tölten gör att de åker snabbt av….De nyare modellerna kan vara bättre.

Gaucho har också lite av en motgång men det har blivit bättre på frambenet. Kanske det läker ut av vilan. Tid för ultraljuds scanning är beställd till den 27/4 . Då kommer distriktsveterinärerna ut för att göra en undersökning av gaffelbandet höger fram .

linnea och Gaucho 2 rotated
Linnea, medryttare till Gaucho

Vi människor då ? Vi får bilder och ord framförda från vänner digitalt om den perfekta världen . Det är bara det bästa , det finaste , det godaste och så vidare som förmedlas. Det är inte konstigt att vi kan känna oss misslyckade när andra har det så bra. Om du utgår från att det är normalt att livet går upp och ned så kanske det är lättare att ”borsta av sig” resa sig på nytt och dra nytta av ny kunskap om det skulle misslyckas med något i livet. Även misstag är en del av livet. Gräv inte ner dig för det, blicka framåt.

Nu lyser solen och de små frostiga påskliljorna blickar mot solen och har det bra.

frostigt rotated
Frostiga påskliljor

Av någon konstig anledning har jag julros , amaryllis och påskliljor samtidigt i köksfönstret. Vad är det man sjunger ” julen varar ända in till påska……

jul o pask rotated
Jul och påsk blommor

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment