Mor och dotter ridturer

Denna påskvecka har det varit flera studerande medryttare som ridit ut och mor och dotter ridturer.

Linda och hennes dotter rotated
Medryttare Linda och hennes dotter

Jag själv har varit ledig sedan i onsdag. Det har medfört att det blivit vår städat både inne i huset och ute i stallet. I trädgården har det klippts  ner gamla kvistar av kärleksört och även klippt en del rosor. Det som ska ses över innan svalorna  kommer, är undermåliga bon som det finns rasrisk för. De ska tas ner och så ska det klippas bort långt hängande strån av tagel. Vår fällningen går mot sitt slut och Heljar ser så smal och smärt ut. Inte kan man tro atthan  blir 27 år i år.  Sedan vi bytt sadel på Lilly har hon blivit en annan häst. Hon går på med stadigare steg och hittade på bus vid en skrittrunda där hon sparkade bakut mot efterföljande hästar i en hage intill vägen. Det hela får inte gå över styr, dags att tygla henne för bättre uppförande.

Mejl kontakt med Valter Feldman , anfader för nya rasen aedingerberger, har inte gett något resultat ännu. Jag hoppas på ett positivt svar.

svalv sadda rotated
Mor och dotter ridturer 4

Eftersom det blivit något varmare händer det att blommorna vill slå ut. Dessa självsådda penseér  pryder gårdsplanen intill cement gången framför stallet De ger en extra glädje att de har lyckats överlevt denna vinter.

Påskhelgen medför oftast lite efterlängtad ledighet och att umgås med nära och kära. Låt inte allt kretsa runt påskbordet utan ta chansen att besöka något event. Konstrundan finns på många håll , nyöppnade museum, eller en tipsrunda med påsk tema. Gömma godisägg till barn och barnbarn med så kallade instruktioner till var nästa ledtråd finns. För de lite mer äldre kan en frågelek inomhus lyfta stämningen. Upplevelser att ta in med alla sinnen för att sedan bevaras till ett fint minne.

Glad påsk alla ni som följer mig på ridguiden.se, bloggar

paskblommor rotated
Mor och dotter ridturer 5

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment