Året som gått 2022

Efter en mild vinter dröjde inte länge förrän Ulrika, min kontaktperson tog upp kontakten för att stämma av inför Falsterbo horse show  sommaren 2022. Mycket mejlande till olika gångarts ägare, ryttare, medföljare runt om i Sverige. Det blev till slut fem olika hästraser. Det kunde ha blivit en Aegidienberger som en sjätte, erkänd korsning i Tyskland mellan islandshäst och paso peruano, men fick återbud på grund av för lång transportväg för den korta tiden uppvisningen varade. Raserna som skulle visas upp blev  Paso peruano , Paso fino, Rocky mountain, Tenesse walking horse och Saddel breed horse.  Se alla hästarna på gångartshästar Facebook Tack alla ni som gjorde er besväret och kom.

Under våren var det dels Gauchos behandlingar som gällde och så klart träningen av Lilly och Graciano inför invigningsdagen , Falsterbo horse show 2022.

F 4
De gjorde alla succé

Under sommaren hände det betydelsefulla saker som att vårt första barnbarn, Carl Wilhelm döptes och att vår mellanson Gustav och hans kära Emma vigdes i Skurups kyrka. Fint väder och fina minnen från bröllopsfesten här på Conquistagård.

Det blev bestämt tidigt att Gaucho inte skulle delta , han har varit med alla de andra tre  gångerna. Han blev konstaterad att ha gaffelband skador i april och skulle vila/ endast skrittas för hand under några månader. Under våren körde Cissi medryttare och Emma Spira deltagare och jag upp till Flyinge för att få chock wawes behandlingar. Tre gånger fick vi honom upp på transporten sedan var det som om han sa ifrån , ville inte mer. Sommaren gick och han fick elektro magnetisk vågbehandling här hemma på gården för att stimulera läkningen. Utvärderings tillfället var satt till den 14/9 på förmiddagen . Inget hade ändrats till det bättre och veterinär föreslog avlivning omgående för att han inte skulle lida . Samma dag vid 17.00 lämnade han jordelivet, trotjänartjänst kom och hjälpte honom med det. Vår fina , trevliga, godkända ”Segerhengst”  Gaucho E.K lever kvar inom oss i fina minnen och i alla de föl han blev pappa till . En avkomma finns ju här , Graciano SCL. Just nu när jag skriver detta,  rullar det stora  vemodet över mig och jag får ta av glasögonen och torka bort tårarna och hitta tillbaka till lugn andning igen.

Gaucho 2 1
Gaucho

Tiden läker förlusten, men det tar nog extra lång tid att läka bort sorgen efter Gaucho. Hans hage står orörd med grinden stängd. Liknande som det är på slottsvisning. Ett band skiljer besökarna hit men inte längre , tiden står stilla innanför så som det en gång var och som man hade hoppats på skulle bara fortsätta. Det är på något vis ett sätt att konservera minnena efter den fantastiska tiden med Gaucho.

Stort tack till Cissi och Emma som hjälpte mig med transportera Gaucho upp till Flyinge

Cissi ^J hennes egna vernissage rotated
Cissi hennes fina vernissage sommaren 2022,  även vi köpte en tavla av henne.  Se mer på instagram: art_by_cicillie

Hösten fortsatte med våra  4 hästar och medryttare som tidigare haft Gaucho som favorit har fortsatt med att rida Lilly.

Lilla ”andra hand ”stallbutiken fylld med allehanda hästtillbehör blev till och hade invigning den 18/12. Roligt med uppskattning från er besökare.

Annars;

Bästa film, serie 2022 : Hell on wheels en serie i många delar från järnvägsbyggandet i USA på slutet av 1800 -talet i western stil så klart.

Bästa bok , Anders Hansen Depp hjärnan , varför mår vi så dåligt när vi har det så bra ? LÄS den !

Bästa upplevelsen , i kyrkan då Wilhelm döptes och Gustav och Emma vigdes.

willes dop rotated
vigsel rotated

Stoltaste upplevelsen , då Charlotte och Alexandra visade upp Graciano och Lilly, se video på gångartshästar Facebook tack för fina insats.

Bästa födelsedagsresan till Bornholm där vi firade min pappa och min syster som nollat 2022

Bornholmsresan rotated
Bornholms resan

Tråkigaste händelsen, så klart att mista en så älskvärd häst som Gaucho E.K  Se video conquistagårdsfilm på you tube. Många andra videos finns om honom på you tube, bland annat en foto klipp presentation

Cissi tav fraval ^J sista bilden rotated
Cissi tar farväl, sista bilden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment