Nya tag för Conquistagårds utveckling 2023

Så här första dagen på det nya året 2023 känner jag mig laddad att föra in nya upplevelser , händelser i mitt lilla företag Conquistagård.  Jag sätter upp nya utvecklingsmål och förnyelse står högt på ” to do” listan .

iforandringens tid rotated

Det blåser ljumna vindar och termometern visar 10 grader  är våren på gång, nej så är det förstås inte men i mitt sinne känner jag en förändring är på gång.

Så här på trettondagsafton 6/1, har jag inte mycket för önsketänkande med att det ska fortsätta blåsa ljumna vindar. Det fullständigt öser ner och gått över till snöblandat. Blåser hårt , kuling . Hundpromenaden gjordes men en kortare runda. Det känns som om det kom småspik i ansiktet ner från himlen . Lilla värmeälskande Freya fick jag dra med mig motvilligt.

freya fryser rotated
Freya fryser efter promenaden

Hästarnas täcken torkas i omgångar. Faktiskt så blir de lite rena från jord , smuts då det regnar så här intensivt. Jag är även glad att de håller måttet . De är torra innanför då jag lyfter av de tunga täckena.  Även grimmor får rengöras från lera.  Heljar och Graciano står mest inne i sin  lösdrift de har inga täcken utan får fleecetäcke då de kommer in på box. Hästarna tar inte många steg en sådan här dag. Den enda glädjen de har, är då det läggs ut lite lunch hö.

Det är bara att ta sig igenom en sådan här dag eller rättare sagt dagar. Väl inne från stallsysslor brinner brasan och det uppskattas än mer då jag varit ute i ovädret. Tänker att det kunde varit värre med riktig snö. Då hade vi fått jobba med snöskottning. Uppåt i landet är det säkert värre, om väderprognosen stämmer. 

hovslagare Kent rotated

Ovanliga hovslagaretider söndag klockan 08.00 men han behövde min avtalade tid på onsdag för att åka ner till sin lägenhet i Portugal för att deltaga i ett lägenhets förenings möte.

ypperlig hovvard rotated

Han är noggrann Kent,  det tar ca 2 timmar att sko en häst. Kom 8 och var klar 10.30 då hade Imperia också blivit verkad . Då han nästan var klar kom medryttare Charlotte och Linnea ut . De red i ösregnet trots allt. Imponerande och så klart bra för hästarna att komma ut på ridtur.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment