Äta eller ätas

Jag tror att jag skrev för några veckor sedan att två kråkor bråkade med ett par skator och jag tog ställning för de svagare, de som förlorade, alltså skatorna. Du är det ny strid mellan en skata, en  unge som nu ska finna sin egen mat . Så pass allvarligt att svalebarnen har blivit föda . En av skatorna har full koll på svalornas bon och flyger upp och sätter näbben i de små liven . De andra svalorna försöker få bort skatan genom att flyga ner som i attacker och det hörs att de är mycket upprörda.

Ja, vad ska man säga mer än äta eller ätas . Det är kanske bäst att naturen får sköta det hela. Jag hoppas dock att få höra lite pip från svalebarn som blir matade i stallet. Till skatan har jag satt fram lite torkat bröd som delvis kan ersätta att svale ungar stryker med.

Tredje turen till Flyinge har gjorts , nu är det bara två ggr kvar med chock waves behandlingen. På onsdag är det dags igen. Snabbtitt av veterinär senast bedömde att han rörde sig bättre . Han till och med töltade på böjt spår. Men att beröra ben är han fortfarande lite ängslig över. Här hemma tränas han i skrittrundor för hand.

Graciano är nu äntligen om skodd och har ridits ut igen . Han och Heljar har gått upp på bete  som idag och det var uppskattat.

bete rotated
Äta eller ätas 4

Sammanställning till FHS går vidare med allt de vill veta.

Ny månad och ny årstid, Nu är det  inte längre vår utan sommar .Pioners korta blomning är just nu .

pioner2 rotated
Äta eller ätas 5
sa gront
Äta eller ätas 6

Morgonrunda med hundarna denna söndag morgon.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment