Tycker om dig

Allt är bra på Conquistagård utom att Gaucho, vägrar att stiga på hästtransporten som i onsdags.  Han hade inbokad tid kl 10.00 i Flyinge för 4:e chock waves behandlingen. Det brukar ta några minuter att lasta honom de andra gångerna så vi började vid 08 .45.  Jag hade både Cissi och Emma som medhjälpare  men han var sig inte riktigt lik. Undvek att titta fram, in i transporten och så fort han kom upp en bit så backade han snabbt ner igen. Trots morötter och saftigt gräs fick vi avbryta strax efter 10. Då hade jag även  förvarnat Ida som utför behandlingarna  om förseningen och det var ok att komma fram till 11.30.

Som i igår lördag kom Linnea, medryttare, ut och vi lasttränade på nytt. Han är inte stressad men ovillig att gå längre än på lemmen.

linnea och Gaucho 1 rotated
Linnea och Gaucho

Underhålls arbete passar fint nu när det är varmt och blåser lätt. Oljat in trappen till hästloftet. Betsat om våra utemöbler. Planterat ros skott som självsått sig. De skotten tackar man för. Gräset är otroligt högt och det kommer säkert bli en bra skörd. Fått höra från min leverantör av hösilage Johnny  att plasten har stigit med 100 % och det medför att bara plasten till en stor bal skulle bli 400kr. Det är kanske dags att gå tillbaka att lufttorka hö utan emballage.

Känner att förutom Falsterbo bör det hända något nytt på Conquistagård. Vi kommer att hålla öppet vissa söndagar för visning av pasoperuano hästar men även visa Cissis tavlor. Hon har arbetstränat här tidigare och varit medryttare till Gaucho.

tycker om dig 1 rotated
Cissi tränar Imperia, tycker om dig

Boxen bredvid Gaucho är svart och vit upptill, den är rengjord sedan förra året och kan städas ut för att göra plats för en mindre konstutställning. Lite spottar i taket och så hänga upp tavlorna snyggt. Utanför kan alkoholfritt bubbel serveras med tilltugg. Redan ni 9-11 juli  och 16- 17/7 kl 11.00-15.00 på Galleri Kvisk i Svedala kommer Cissi att visa sina  tavlor.

Avslutningsvis ser jag fram emot fläderblomningen, dessa är från förra året.

flader 1 rotated
Fläder

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment