Återvändare

Förra torsdagen då jag skrev sist kom Sofie och hennes lilla Alva ut och hälsade på. Sofie är en ”återvändare” då hon kom till gården för en del år sedan på egen begäran . Hon var då sjukskriven på grund av utbrändhet och ville bryta isoleringen och den sociala fobin lite i taget. Då är stallmiljö och hästarna ett bra val. Du tar dig hemifrån men behöver bara prata så mycket du vill med hästarna. Stallsysslorna är också väl kända och i vilken ordning  det ska ske. Det ger en lugn, förväntad miljö. Själva stallarbetet tar någon timma så att arbetstiden är också rimlig. Nu kommer hon åter någon gång i veckan, känns bra att kunna hjälpa till och så får jag själv sällskap och hjälp tillbaka.

Återvändare
Alva ger Lilly morot
Tidstudie

Jag har som idag, då jag är själv, gjort en tidsstudie. Gick ut strax före 08.00 för utsläpp och fixat boxar, bytt vatten, strött, lagt in hö, packat hökassar och var färdig strax före 10.00. Tilläggas bör hur många hästar det gäller och det är ju fortfarande sju stycken.

imorse vid morgon fodring
Snart frukost?
Skrivarlya

Nu sitter jag i mitt skrivarerum och skriver veckans Conquistagårdsblogg, har en varm kopp kaffe bredvid mig. Mina berättelser om vad som händer på Conquistagård är som en dörr ut någonstans, ut till er läsare, samtidigt blir det som en dokumentation om gården, om hästarna, de andra djuren, omgivningen i Havberg och om mig själv och mina medarbetare.

Om det är möjligt kan det i framtiden räcka till min egen dagbok om Conquistagård, mina år som ridguidens.se bloggerska. Det har ju blivit några år nu. Jag har fått veta från Lennart på ridguiden.se att om någon önskar läsa någon tidigare blogg om Conquistagård, så finns det ett brunt fält uppe till höger där det står bloggar, där kan man gå tillbaka i tiden.

Ny årstid

Ny månad december, och ny årstid, vinter, medför en del extra jobb i form av täckbyten. Fyra av hästarna har utegångstäcken och tre har fleecetäcken på natten. Heljar har återigen blivit av med sitt eksemtäcke och det verkar vara slutkliat för detta året. Jag har köpt ett nytt vintertäcke till gamla Ghia som hon ska ha om det blir ännu kallare och kanske till och med snö. Ett vintertäcke med hals! Hon är värd det och behöver spara på energin. Jag själv har haft både mössa, nerdragen i pannan, och vantar idag. Även om det är en kall vind idag är det inget fruset vatten eller snöskottning.

Dessutom kunde jag glädjas åt en gul och en röd ros den 3/12 2020.

rosor tredje dec rotated

Hälsningar Susanne

Återvändare

Innehållsförteckning

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment