Att glädjas

Att glädjas. Bloggen blev pausad vecka 22 och slås ihop med vecka 23 eftersom ridguiden.se, min  ”redaktör” Bosse är på semester.

Under dagarna som passerat har det fixats utomhus. Äldsta sonen Calle har hjälp till med att underhålla och laga staket i skogs hagen i gengäld har han fått låna vår bil denna vecka 23 då det är Sweden Rock i Norje Boke. Malmöbor som han numera är, åker för det mesta kommunalt eller cyklar. Det är dyrt med parkering i storstäde, lättare att ta sig fram med buss eller cykel.

Det blev en win win överenskommelse. Det är mycket med underhåll just på sommaren på en hästgård. Det har även oljats in träytor. Trappen upp till stall loftet blir mycket väderbiten under höst och vinter. Det planeras inför höst och vinter hur många hö silage balar och halmrullar som behövs. Min leverantör Jonny är heltids jordbrukare och har stora arealer ändå är det kris med skörden.

Han har blivit nedringd och jag som gammal kund har förtur. Gällande halm balar har jag alltid hjälp av yngsta sonen Erik att rulla in dom från gaveln på loftet. De lyfts upp från marken med traktorns griparm och Erik jag tar emot och trycker den vidare genom öppningen .  Denna sommar , tidig höst, kan jag inte få den hjälpen. Erik åker till Hong Kong som utbytes student i slutet av augusti. Min man är inte så stark. Får se hur jag löser det.

Lilly och Graciano fortsätter att ”vila” och ta det lugnt. På måndag kommande vecka v24, kommer distriktsveterinärerna ut för göra uppföljning . Därefter kanske det kan släppas ut på bete. Torkan gör ju att gräset inte växer till på nytt. Det som finns , finns att betas av. I hållande värmebölja , om det nu blir som det har pratas om, är inte heller det bästa för beteshästar även om de har några träd som ger skugga.

Jag förundrar mig hur detta högtryck fortsätter att hålla sig kvar. Så lätt att stiga upp på morgonen och skönt att sitta ute och äta på kvällen . Min glädje just nu men fasa för jordbrukarna som lagt ner tid och pengar för att få nya grödor att gro.

Det jag gläds av är alla träd , buskar och växter som turas om att leverera . Nu är det pioner och fläderblommor som gäller. Även rosbuskar har redan satt vackra rosor.

Att glädjas

Inom hus har jag lyckats få fart på håret till ansiktskrukan i toalettfönstret.

Att glädjas

Trots ogräs rensande som aldrig tycks ta slut, får vi tillbaka mycket i form naturens under. Jag har i år köpt jordgubbsplantor de ska planteras ut och omhändertags så att de också kan ge tillbaka, leverera finna bär.

Att glädjas

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Att glädjas Att glädjas

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment