Så kom äntligen regnet

Distriktsveterinärerna har återigen varit här och gjort uppföljning och det  går på rätt håll, sakta men säkert. Har sprungit med de båda  för inspektion och de rör sig smidigare. Frågan är hur långt vi når med Lilly, om hon blir användbar till ridning eller bara som sällskap. Vi ger henne några månader till.

Jag har påbörjat tilläggsbehandling i form av Voltaren salva med godkännande från Adam , distriktsveterinär Flyinge . Jag tycker att uppdrivning /ödem gaffelband höger fram och även vänster som avlastar har minskat avsevärt. Den antiinflammatoriska lokal behandlingen är kanske det som bli avgörande eller inte ….. tiden får avgöra . Jag fortsätter i alla fall i hopp om livskvalitet.

Är det inte distriktsveterinärerna så är det hovslagarna som besöker gården jus nu. Lilly har fått ny ringskor och Heljar är om skodd som vanligt. 28 år och still going strong.

Så kom äntligen regnet
Kent och max, mina hovslagare
Så kom äntligen regnet
Distriktsveterinärerna har denna fina bil, här är det Kim som kommit ut.

Kim har varit ute och behandlat Graciano med Chock wawes. Han ska återfå sin femte behandling på onsdag nästa vecka. Chock wawes apparaten  är från början en våglängd slog sönder njur- och gallstenar. Har visat på gott läknings resultat även på senor , ligament då förkalkningar bryts upp och underlättar för nybildning av ny celler. 

I fredags då jag tog in Lilly var hon mycket uppjagad och vill bara springa ut från hagen . Det visade sig att under insektstäcket satt 5-6 stycken stora hästflugor tätt inunder. Ganska platta men vid liv.

Annars är det full fart i barnkammaren . Svalebarnen, de största är snart klara för att prova sina vingar. De är så stora nu att de trängs i det i lilla boet och ramlat ner i boxhalmen . Två stycken fågelungar har vi  satt tillbaka i  boet.

Så kom äntligen regnet
Köksvamp och ett litet halvt svaleägg

Slutligen så kom det efterlängtade regnet. Inte bara smådroppar utan det regnade ordentligt, så pass att jag nu ser vattenpölar på vår lilla grusväg. I kväll då jag skriver det sista, lyser solen igen. Sommaren stannar kvar.

Så kom äntligen regnet

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment