Att kunna hjälpa till

Att kunna hjälpa till. Det tränas  och rids , det sker oftast på de ljusa timmarna. Dock vet jag att det finns pannlampor och som i onsdags var Ida och Emma ute på en kvällstur med just skenet av en pannlampa . Inte bara detta utan reflexband runt hästens ben och reflexvästar och reflextäcke. Allt för att synas. Det brukar inte köras så fort på våra små grusvägar men viktigt ändå att synas i tid.

Denna höst har löven suttit kvar längre och de vackra färgerna har även de spridit glädje längre. Nu när jag skriver ser jag ut genom fönstret och kan bekräfta den guld bruna orange färgsättning på de två bokar jag planterade för  25-27 år sedan då jag var mammaledig. Andra överraskningar är små kolonier med bruna svampar runt en stubbe, synd att det inte är trattkantareller….

Att kunna hjälpa till
Att kunna hjälpa till 3

Bild :  svampkolonier

Doris , vår golden retriever var nära döden som i tisdags kväll. Hon fick  plötsligt hög feber och var totalt utslagen att vi tänkte boka tid för avlivning på onsdagen. Då jag tränat mig att se hur hästarnas ben ser ut och känns, gjorde jag det även på Doris då min man var ute med Freya den andra hunden en längre promenad då jag kommit hem från jobb.

Vänster tassen var dubbelt så stor som den högra  och värmeutvecklingen var enorm . Tack vare att det fanns antibiotika tabletter kvar från förra behandlingsgången satte vi igång med detta på tisdags kvällen . På onsdagen lite bättre och vi åkte till veterinär och fick hjälp att tömma abcessen, varbölden och fick mer antibiotika och högre dos. Eftersom hon har haft samma åkomma tidigare har samma antibiotika förskrivits och  samma lokala behandling ordinerats.

Denna gång kom abcessen över en dag, vilket är lite skrämmande. Hon har i alla fall återhämtat sig med hjälp av antibiotika och cortisontabletter . Fram tassen ska badas i klorhexidin schampo och något speciellt fotbadsalt. Vi spolar abcessen och fistelgången med koksalt. Vi gör vad vi kan och ber till gud att allt ordnar upp sig även efter avslutad antibiotika kur.

Att kunna hjälpa till
Att kunna hjälpa till 4

Andra har problem med sina hästar och har haft veterinär ute på grund av gaskolik till följd av vått ensilage. Jag fick förfrågan om att hjälpa till att dela med mig av det torra hösilage jag får från Johnny. Så klart jag gör det . Till månadsskiftet ska hennes hästar byta stall till ett lösdriftstall här i närheten . Det är stort ansvar man tar på sig när man tar in andras hästar på inackordering. Det är en av anledningarna att vi på Conquistagård inte gör det trots att två boxar finns lediga.

Att kunna hjälpa till

Att kunna hjälpa till Att kunna hjälpa till Att kunna hjälpa till

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment