Inget nytt från väst syd Skåne


Inget nytt från väst syd Skåne. Det är vädret som just nu är ett av de stora samtals ämnena . Inget annat händer och det kan ju vara på gott och ont. Onsdag en sådan härlig höstdag och så kom då den hemska regniga och stormiga torsdagen. Inget roligt att släppa ut hästarna denna tidiga morgon trots att de alla fyra hade regn täcken . Ja, till och med islandshäst Heljar har fått ett regntäcke med hals. Vanligtvis ser han fram emot den kalla årstiden . Hans päls växer ut och islandshäst eksem klådan avtar.

Men jag noterar att även han sänker huvudet och minskar motståndet från den hårda vinden då jag tar ut honom  på morgonen . Det märks också på eftermiddagen , strax före skymning,  de väntar vid grinden för att komma in i stallet. Jag har ökat på högivan vart efter för att kompensera för det allt kyligare vädret.  De får morötter och hö då de kommer in och senare kraftfoder och natt hö . På dagen är det lunch hö men med stark vind och regn kommer mycket av höet blåsa bort eller trampas ner i jorden , bättre då att kompensera  med lite mer foder i boxen .

Vissa dagar är bara att ta sig igenom på bästa sätt . Regn täcken är en förbättring och att de får mycket mer lunch hö är en annan .

Inget nytt
På tal om häst täcken finns de andra som passar på att vila torrt. Vår katt Mister. Han kommer gärna in på natten nu för tiden.

På tal om häst täcken finns de andra som passar på att vila torrt. Vår katt Mister. Han kommer gärna in på natten nu för tiden.

Idag söndag, nytt ruskväder. Trots detta kom  Ida och Emma och red ut med Heljar och Lilly.  Inget dåligt väder, bara dåliga kläder……De sanna entusiasterna.

Doris har avslutat sin  antibiotika kur och vi trappar ner med cortisontabletterna . Efter varje promenad får hon gå in i dusch kabinen och får sin klorhexidin schampo behandling i form av tass bad i 10 minuter . Det är detta som vi måste göra till 100 % då det kan vara avgörande för att ny infektion inte ska blossa upp. Vi håller alla tummar !

Inget nytt
De två kompisarna

Inget nytt från väst syd Skåne

Inget nytt

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment