Höstfärger

Höstfärger. Regn och så lite uppehåll därefter nytt regn igen . Ja, det är så hösten är. Men så hör man brunstläten från dovhjortar och tänker att det är början till nya liv , att nya årstider kommer så småningom med ny glädje .

De vackra höstfärgerna bistår med livsglädje.

Höstfärger
Höstfärger 4

Det är så livet rullar på.

Livet på Conquistagård rullar också på . Lilly och Graciano har satts igång med skritt rundor och jag ser redan på Lilly att hennes rygg är mer rak ,  ryggmuslutar har stärkts efter de skrittrundor hon och Ida gör.

Heljar rids också flera gånger i veckan  , han får lite mer kraftfoder och obegränsat med hö . Äldre hästar tillgodogör sig näringen sämre. Det tar längre tid att tugga och kroppen tar sämre upp näringsämnen. Jag har till och med köpt ett regntäcke med hals till honom om det blir riktigt bus väder med snöstorm , blötsnö eller hagel. Detta kommer att bli hans första regntäcke. Han är ju ändå snart 29 år så det vill jag unna honom .

Denna vecka har jag  smörjt upp grimskaft knäppen som kärvar med 5:56 sprayolja. Det går hur lätt som helst att knäppa på och av efter det . Jag har även lagat Lillys svans rem på täcket med björntråd och det blir bättre, mer hållbart .

Helgen har ägnats även till de kära vi minns både släktningar , hundar, katter och hästar. Vi har det som tradition att vår familj samlas denna helg  för att tända ljus och lägga krans på släktningars gravar. Denna gång är inte Erik , sonen som är utbytes student i Hong Kong . Tända ett ljus går att göra även i Hong Kong och skicka en tanke till de som stått oss nära.

Höstfärger
Höstfärger 5

Bild från minneslund från Fosie kyrka, även Lindgrens släktgrav blev smyckad och upplyst. Denna skulptur där blommor kan placeras heter ”färden ”.

Vita rosor är nästan lika vackra som de röda .  En av symboliken med den vita rosen är tecken  på respekt och i hågkomst, vita rosors budskap är även att ” jag tänker på Dig”.

Höstfärger
Höstfärger 6

Kajsa och jag planerar för ”öppet hus nästa lördag” 11 /11 kl 11- 14 00  varmt välkomna att besöka Conquistagårds andra hands butik med hästtillbehör och rid utrustning och mycket, mycket mer. Kolla in på instagram,  conquista.gard för mer information.

Höstfärger

Höstfärger

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment