Att ta farväl

Att ta farväl. Helg igen , ja som tiden springer iväg. Gårdagens soliga väder gör att man förväntar sig att svalorna ska komma tillbaka och tänk idag söndag på morgonen hörde jag en svalas kvitter. Jag såg ingen, men hörde tydligt i Gracianos box då den var färdig mockad det där speciella ljudet. Jag tror att jag berättat den historian tidigare om  vad människorna trodde förr om svalorna.

Den berättelsen tåler att omtalas igen . Svalor kunde ses flygande över sjöar, jagande insekter. Deras plötsliga intågande på våren och deras lika snabba försvinnande på sensommaren ,förklarades med att de övervintrade på botten av sjöarna. De kom upp på våren och lades sig att vila på hösten. Ja , hur skulle de kunna veta att denna lilla fågel flög långt , långt ner, ändå ner  till södra Afrika.  

I onsdags var det dags med byte av zinkförband på Lilly och hon är mycket bättre . Om det är zinkbandget eller  det anti inflammatoriskt läkemedlet får tiden utvisa. På onsdag är det slut med Metacam och jag hoppas distrikts veterinärerna, Flyinge har fortsatt behandlings plan till Lilly och mig.

Vår hund Doris har blivit sövd och de har behandlat hårsäcks inflammation på tassen. Slut på rapport från Sjukstugan.

Det har gått två veckor sedan hunden Bella bara gick och dog. Sonen Gustav och sonhustru  Emma hämtade  hennes urna med aska i fredags och på kvällen begravde vi henne i hörnet av vår trädgård där det ligger många andra djur som lämnat jordelivet . Det var en fin liten trä urna med hennes namn på . Senast då vi begravde Bernersennen Selma fick vi askan i en papplåda men en klisterlapp om hennes data. Krematoriet har gjort en förbättring kan jag tycka. Även trä förmultnas så småningom och aska blandas med jord.

Att ta farväl
Bellas urna 
Att ta farväl
Wille, lillhusse var med

De fann en fin slät sten men Johan och jag kommer att skriva in med guldfärg hennes namn och födelse och när hon lämnade oss.

Att ta farväl är alltid så definitivt, vanligtvis säger vi ju på återseende men vid avslut, döden , finns inte den möjligheten. Att göra minnesdagen fin med gravljus och påskliljor på lök, gör det detta farväl lite finare. Dagen efter lördag 22/4 skulle Bella fylla 9 år.

Att ta farväl
Ljusen vi tände utomhus påskafton för Bellas inne, blev små konstverk i vinden, inget ljus slocknade.

Att ta farväl

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment