Djurens behov går före

Djurens behov går före. En vecka har passerat sedan långfredagen och Bellas gravljus har bytts ut mot nya och brunnit sedan dess. Det känns tomt efter henne.

Djurens behov går före
Gravljuset brinner för Bella.

I ett led av sorgearbete har både jag och min man varit inne på nätet och sökt efter rottweiler uppfödare södra delen av landet. Det är inte aktuellt just nu, men kanske det blir en ”ny Bella” efter Doris som nu blir 11 år i augusti. Vi har alltid haft hund och vet innebörden av att sätta sina egna behov efter djurets. Tillbaka får man som hundägare mycket tillbaka. Det är en win-win situation. Hunden gör att vi människor kommer ut rutinmässigt på promenader och därmed minskar risken för att utveckla demens. Viktreglerare, syresättare, den psykiska hälsan förbättras. Är du på dåligt humör, ta en promenad och vips vid hemkomst, känns det bra igen.

Jag själv fick erfara att djuren går före en själv och gick upp 05.00 i fredags för att möta upp min hovslagare Kent 05.45 ( så tidigt har jag aldrig haft en  hovslagare tid). Han var snäll och ”klämde” in mig i hans tidbok för att det var stort behov för Lilly att få hjälp med  eggbar skor på framhovarna . Distrikts veterinärerna har varit ute som i onsdags och gjort en grundläggande undersökning .

Lilly blev scannad  , ultraljuds undersökt och därefter blev olika nervgrenar bedövade för att fastställa varifrån problemen kommer. Det är framför allt yttre delen av gaffelbandsinfästningen höger framben som visar sig vara värst . Nu är det Metacam (antiinflammatorisk läkemedel) behandling 1g/dag och sjukhage blir i vår plana rund corall.

De lindade hennes höger underben med Varicex F linda. Det är en Zinklimbinda som ska sitta på en vecka. Då ska jag byta den till en ny. Som balans till det andra benat har hon en elastiska binda med bomullspad under. Imperia går bredvid i hagen .Tur nog tar de båda med ro. Tråkigt, men nödvändigt om man ska göra allt rätt för en utläkning av skadan. 

Bloggen ska ju vara inspirerande, inte vara så mycket sjukdomsberörande. Detta kan jag delge denna vecka nu när snön är borta . Gör rent era broddar från smuts och rost på det här viset.

Djurens behov går före
Brodd rengöring med fosforsyra , OBS! var försiktiga syra är frätande, lägg dom i en burk med lock och skaka om och vänta en timma. Skölj av , eventuellt borsta av med en gammal tandborste, luft torka innan de läggs i påse.

Djurens behov går före
En genomskinlig plastlåda är bra att ha alla verktyg för att brodda på och av, allt samlat på samma ställe.  

Djurens behov går före

Innehållsförteckning

 Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment