Vår golden retriever Doris har fått tillbaka som sin urinvägsbesvär. Det som är orsak är kristaller som rispar längs slemhinnan/ vävnaden och ger småskador som bakterier kan ta sig in i . Hon har nu fått ett medicinskt torrfoder ! som ska råda mot detta.

Dessutom problem med  tassen , en hårs säcks infektion, så kallad Furunkolos , behandlas med   Cortison. Vi måste även skydda tassen med en sådan här liten skydds sko. Passar bra nu när det börjar bli blött i marken.

Babet
Babet 4

Med Freya, dansk svenska gårds hunden, är det bra. Hon har bara svårt att tygla sin glädje då personer kommer och hälsar på eller då jag kommer hem från jobb. 

Jag är oerhört tacksam att orkanen Babet svepte in fredag eftermiddag. Jag hann precis komma hem från jobb och tog in hästarna innan det satte igång ordentligt. Tack vare min man var boxarna klara och vatten påfyllt , höet inlagt. Så bra har jag de dagar jag jobbar.

Sedan var det stängda luckor upptill denna natt.  På morgonen då det börjat ljusna, vi hade nämligen strömavbrott från  klockan13.30 till 11 dagen efter, kunde jag se att ett stort träd lagt sig och som alltid, över av staketet. Denna gång på två ställen . Fick laga det provisoriskt i den ena hagen för att kunna släppa ut Heljar och Graciano. Därefter hjälptes vi åt Johan och jag att sätta upp nytt staket i den andra hagen.  Det är bra att ha lite sådant överblivet kvar hemma.

Babet
Babet 5

      

Även spår efter Babet på gårdsplanen men detta är lite lättare att ställa till rätta. 

I allt elände så dyker denna rara självsådda penseé blomma upp framför mina ögon . Den tog jag in i värmen.

Babet
Babet 6

Babet

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment