Bästa dagen 

Bästa dagen. Idag, söndag 26 februari har det bjudits på mycket näringsrik sol. Absolut bästa dagen 2023. Morgonsysslor i morse var det så stilla och lugnt . Tranor kunde höras och så spillkråkan och en fasan också.

Bästa dagen 

Stona hade täcke på vid utsläpp men efter ridning fick Lilly vara utan och jag plockade av Imperia hennes täcke. Solen värmer och ingen vind. Alla de tre skodda hästarna har varit ute i solskenet. Jag har  så klart dåligt samvete över att jag finner ingen ryttare som vill ta sig an lilla Imperia. Det är från min sida önskemål om orädd , erfaren ryttare med en max vikt på 65 -70 kg. Med rätt personkemi och tålamod kommer hon att bli lika bra tölthäst som sin mamma Italia.

I veckan har det varit nya intresserade provryttare som provridit . Vi får se vad det landar i. Gracianos ryttare var erfaren. Lillys medryttare är jag lite mer osäker om hon känner sig bekväm med Lilly som ridhäst. Ridskoleutbildad under några år men inte ridit ut så mycket i naturen. . Det finns alltid möjlighet till ridlektioner med Alexandra, hur Lilly ska ridas på ett säkert sätt.

Alla årstider har sin charm, denna bild är lövtunneln men just nu en avlövad sådan . Det är början till  en ny årstid och då vet ni gamla ridguiden.se/ blogg läsare att det blir ett helt annat format , utseende. Bara att vänta in, se framemot.

Bästa dagen 

Vår vän Nisse har varit här och hjälpt till några gånger med att såga upp trädstammen som föll i stormen . Han är en uppslagsbok om många intressanta ting. Bland annat har vi fått denna lilla svampknöl med namn Sprängticka, eller som mer vanlig benämnd i hälsokost sammanhang, Chaga. Dessa svampar växer på 1 björk av ca 5000  så de är inte lätta att finna. Det är inte heller allemansrätten som råder här.  Den är anti inflammtorisk ,  den mest anti oxidant substansen, verksam mot cancer celler. Använts sedan 1500 -talet. Läs mer om denna unika svamp på Wikipedia.

Bästa dagen 

Bästa dagen 

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment