Vårkänsla


Vårkänsla. För första gången kan man känna vår i luften . Temperaturen har stigit till 10 grader och snödroppar , vintergäck har kommit upp . Det luktar jord ute i skogen   Solen  värmer i  ansiktet. Vår fågel kvitter, ja alla sinnen är påfyllda med VÅR upplevelser. Men  efter det har väderprognosen ändrats. Ankommande stormen Otto ska komma in och det gillar vi inte …. Vår erfarenhet här ute på landet , i byn Havberg, är att det ofta att det  blir strömavbrott och tillika träd som blockerar vägen ut till E 65 .

Denna storm Otto  i fredags natt , trots att vår gård ligger lägst ner i dalen , så blev vi drabbade. En bok i hästhagen bröts av på 1/3 av stammen och la sig naturligtvis över hästhagens staket . Det fick bli att avskärma hagen med  provisoriska staket pinnar. Som erfarenhet av livet på landet, så blev det så klart ström avbrott strax efter 19.00 och vi fick vänta till lördag morgon kl 9.30 som elen kom tillbaka. Det som jag saknade mest var det varma teet lördag morgon .

Imorgon måndag kommer god väns hjälp att stycka upp stammen som gör att staket och tråd  som ligger i kläm går att lossa på . Ingen möjlighet att lossa något i dagsläget.

Vårkänsla
Vårkänsla

För övrigt är det mycket hårfällning både hästar och Golden retriever Doris. Vid borstning är det att hålla munnen stängd. Av ska det , så det är bara .Gilla läget och ge lite hälsotillskott för att kompensera för hårfällningen.

Trogna medryttare har varit ute i helgen och ganska bra rid väder framför allt i dag söndag. Solen värmer ända in i själen. Nya intresserade medryttare har hört av sig och jag välkomnar dom på onsdag då jag är ledig.

Slutligen , en liten detalj på gården . Ett av våra fågelbord med utlagda frön vid 15 minus graders för ett tag sedan , har resulterat i denna fina mini gräsmatta. Undrar över om orsaken är frön som ogillas av fåglarna eller vårens tillväxtkraft.

Vårkänsla

Vårkänsla

Innehållsförteckning

Vårkänsla

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment