Conquistagårdsbloggen v4

Snö igen

Torsdag morgon och vitt igen. Blir så glad att jag hämtar mobilen för att föreviga synen.

torsdag morgon rotated
Torsdag morgon
Bus i hagen

Tyvärr har Graciano hittat på något bus i hagen och han har fortfarande som idag svårt att trycka ner vänster bakhov. Jag märkte det som igårkväll. Inget konstigt med hoven , ömmar inte inne i hoven, känns inte varm, inga sår. Kanske lite svullnad på utsidan av kotan.  Skrivit till osteopat Annica Nygren för att kontrollera ”fynden” på honom. Hon nämnde spams i muskulaturen runt ryggkotorna och något med utsidan av vänster bak.

Ja, nu för tiden är det långt från ”vanliga dagar”.

Intervju

Journalist som skulle komma som i måndags kom idag istället, för att Charlotte och Emma hade det svårt att komma ut i måndags för det snöade. Det blev en bra intervju tycker jag. En lyhörd, trevlig reporter och tjejerna hade bra svar på tal.

Styltor

Därefter red de två ut, men svårt en längre ridtur då hästarna fick styltor av kramsnön. Inga broddar hjälper mot det. Emma  stannade kvar och hjälpte mig med Imperia för att få in henne i stallet. Idag var det dags för verkning av hovar. Hon är ju inte världsvan men hovslagaren var duktig och tog det lugnt. Hon är en ängslig häst och här måste vi skynda långsamt. Allt gick bra och vi fortsätter träna på att gå in i stallet. Inget otäckt har hänt här inne, men hon är mycket ovillig att gå in. De två sista gångerna har vi backat in henne…. så även idag. Kroppsliga tecken på oro och inte bara på grund av trams, visar sig i allt bajsande . Nu ville han se henne igen om 8 veckor, så det blir att träna och träna. Träning ger med tiden färdighet. Det behövs två personer både fysiskt och psykiskt, så jag passar på då medryttare är här. Även gamla Ghia har fått hovvård idag.

Tåliga favoriter

Jag har funnit mina favorithandskar att ha i stallet . Det är yngsta sonens fiskehandskar som tåler hur mycket väta som helst . Kan varmt rekommendera till stallsysslorna.

fiskehandskar rotated
fiskehandskar
Mister

Annat som hänt är att vår nya katt Mister har blivit kastrerad. Min hästveterinär Eva, fixade det i köket. Det tog lång tid innan han piggnade till, hela 6 timmar men sedan var han sig lik. Fick tipset att inte släppa ut honom med en gång dagen därpå eftersom eftervärk kan göra att katter håller sig undan, går iväg. Under tisdagen var han inne men sedan på onsdagen ville han bara ut. Jag släppte ut honom och var glad att han några timmar senare återvände och ville in. Han har kommit över det nu. Han är nu försäkrad, chipmärkt, vaccinerad och kastrerad.

Trött och snäll

Den andra lilla nya, dansksvenska gårdshunden Freya, är en mycket närvarande, ödmjuk hund som leker med ungkatten och är snäll mot gamla Doris. På morgonen är hon inte lika aktiv som under dagen. Hon  tycker om att ligga och dra sig i värmen…Då jag skulle bädda imorse, fann jag henne under täcket med denna blick…  ” va e det om ?”

vad hittar man under täcket då man ska bädda
Tittut!

Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment