Conquistagårdsbloggen v 19

Förändringen har skett både i naturen och med mig själv. Efter att  alltid varit  offentligt anställd, Region Skåne , kommer jag att bli privat anställd i Sjöbo. Denna ort ligger 10 minuter längre pendling men det kompenseras genom att jag får räkna körtiden som arbetstid .

Stallknekt

Nu när Conquistagård får sin nya stallknekt, min pensionerade man Johan, kan jag lugnt vara borta på nya jobbet några dagar i veckan. Ser fram emot första dagen 1/9.

förvandlingen har skett rotated
Enorm kraft

Den riktiga sköna våren har anlänt och både svalor och vintertrötta människor gläds . Det är med en enorm kraft de tacksamma rabarberna tar fart. Åkgräsklipparen har laddats upp och gräsmattan klippts första rundan. Redan i lördags hördes göken, och det speciella lätet har hörts varje dag sedan dess.

tar fart rotated
Hästfotograf

Eftersom naturen bjuder på det allra finaste just nu, passade det bra att hästfotograf Erika kom ut som i går, Kristi himmelsfärdsdag och tog bilder på Gaucho E.K. Bakgrunden blev det skira gröna från bokens nya blad och blandat med de vita vildkörsbärsträden. En lätt sommarbris gör att de vita bladen omvandlas till naturens eget konfetti, dalar ner mot marken. Medryttare Ida och kollega Johanna var med att klä upp Gaucho i peruansk utrustning inför fotografering med Erika.

J^LJI och G 2

Bilder JLI och G

Johanna och Ida selfies 3
Johanna och Ida tar selfies
Kiropraktor

Hästarnas ”kiropraktiker” Åsa var snäll och kom ut för att behandla Lillys rygg trots att de har fått 10 labradodelvalpar för några dagar sedan. Lilly fick någon slags förskjutning i bäckenbenet då hon fick sista fölet, den stor resta Graciano SCL. Av den anledningen behöver Lilly ”justeras” i ryggraden vid behov ,ca 2 gånger per år. 

Manfläta

Därefter var det dags för skoning och då passade Johanna på att göra denna fina manfläta då man står med hästen.

lillys manfläta rotated
Lillys manfläta.
Targetträning

Under tiden Lillys fick sin ryggbehandling pratade Åsa och jag om hästträning och hon delade med sig om en träningsform som heter Targetträning. Själva target = målet eller föremålet är något mjukt men ändå fast föremål som sätts mot mulen och då hästen går fram, fokuserar på tränaren, gör rätt. När den  mjuka delen möter mulen får hästen snabbt efteråt en belöning i form av godis.

Grund ”klickerträningen” med target, kan göras i lugn miljö  till exempel i corallen och därefter överföras till olika svåra situationer. Imperias svåra situation är att hon tar tid på sig att gå in i stallet vilket ökar frustation och adrenalinnivån höjs dramatiskt då hovslagartiden ska passas. Det blir spännande att prova denna metod på henne.

mvh Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment