dags att bromsa lite….

Mina ”lediga dagar” från mitt andra jobb börjar bli fullbokade med allt möjligt. Dags att bromsa upp lite med saker och ting. Det går lätt fortare och fortare med risk för avsaknad av den så välkända återhämtningen.

Urnan

Nu på morgonen kommer min andra hovslagare och varmskor Gaucho. Emma och Cissi arbetstränar på förmiddagen , därefter beger jag mig till Dalby för att hämta urnan med aska efter vår kära avlivade Berner Sennen Selma. Efter två veckor har närbilden av hennes fina huvud och bruna ögon har börjat att suddas ut. Jag har förmått mig att se på de sista bilderna jag tog på henne då jag väntade på min man, Johan.

Hem och gå en sväng med Doris, därefter ett ärende i Skurup. Ni ser att det blir för mycket inbokat.

Missnöje

Det blev inte någon ny hund, Freya, Golden retrievern Doris är fortfarande ensam men har ju husse och matte förstås . Denna rumänska gatuhund såg så fulsnygg ut och charmig. Omdömet från hennes tränares var så pass bra att hon var redo för att placeras ut i nytt hem. Vi körde över 60 mil för att se på henne och utfallet blev inte lika lyckat. Hon accepterade Doris bra. Det syntes att Joakim , tränaren lagt ner mycket tid på henne för hon satt och tittade upp på honom hela tiden . Han tyckte att vi kunde ta med henne på en promenad med vår hund. Detta blev konstigt för henne, att hennes husse, tränare inte följde med. Hon vände sig bakåt för att kunna se honom och vips så började hon visa sitt missnöje eller osäkerhet genom att morra och hoppa upp på mig. Eftersom jag kände obehag, vände vi tillbaka och Joakim följde med. Trots att han gick på ena sidan och jag på den andra så smånafsade hon mig i jackarmen. Eftersom vi har haft en ”omplaceringshund” tidigare som vi inte riktigt rådde på och medförde att Johan blev biten i armen, blev det att vi tackade nej. 7 1/2 timmar i bilen och 15 min med Freya . Hunden var mycket trevlig med sin husse men alltför osäker med oss. Detta är tydligen typiskt för gatuhundar. De lever i hundflock har inga problem med andra hundar men just att lita på människan blir svårt för dom. Denna hund var inte bara tagen från Rumäniens gator utan även omhändertagen av länsstyrelsen. En tidigare ägare som från början kanske ville väl, lyckades inte fullt ut.

En lärdom rikare och vi fick se och känna på snö i Jönköping !

Våren

Mitt i allt elände så kom våren på riktigt idag . Det speciella ljuset , solen som värmer , lukten av jord , fåglar som kommunicerar. Blommor som så starkt tar sig upp för att glädja oss. Våren =Kronan på verket, snart är överdragsbyxornas tid förbi

Många hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment