​Minimera risker vid prisutdelningar

Vid prisutdelningen av världscupdeltävling i Göteborg ramlade segraren Geir Gulliksen av. Ryttaren klarade sig undan med några blåmärken, men situationen gör att Gothenburg Horse Show nu ser över sina rutiner kring prisutdelningar och kommer att ta upp frågan med det internationella ridsportförbundet FEI.

Vid större tävlingar både i Sverige och internationellt är det vanligt att de manliga ryttarna knäpper av sig hjälmen när de rider in och mottar pris, gör segerintervjuer och rider ärevarv. Seden är ett arv från tiden då herrar lyfte på hatten och tackade publiken. Under själva tävlingsmomentet är det dock alltid obligatoriskt att ha en godkänd, knäppt hjälm.

prisutdelning
​Minimera risker vid prisutdelningar 3

I samband med segerintervjun skyggade hästen och segraren Geir Gulliksen slungades in i sargen, med hjälmen i handen. Det hela såg dramatiskt ut och sjukvårdare var snabbt på plats. Snart kunde de konstatera att allt gått väl. Det bekräftades också efter en grundligare undersökning av Geir på sjukhus efter prisutdelning.

– Vi kommer att ta upp frågan med FEI om hur vi kan arbeta för att öka säkerheten även under prisutdelningar. Nu gick allt bra, men det här vill vi inte uppleva igen, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Prisutdelning

Innehållsförteckning

prisutdelning
​Minimera risker vid prisutdelningar 4

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment