Detta är nya kunskaper som kan få oss att må bättre

Vädret är så klart en viktig faktor hur gärna vi vill stiga upp en mörk januari morgon. Blåsigt och så kommer det en skur och en till.

i skydd mot kylan rotated
Skydd mot kylan, de två väntar med att gå upp

Ännu mer intressant är andra faktorer som kan få oss att tro att vi mår dåligt som egentligen är normal tillstånd och tecken på att vi människor fungerar i första hand för att överleva och reproducera oss. Allt enligt den fantastiskt intressanta boken ”Depphjärnan” av Anders Hansen .

En fras som jag citerar från boken är:

Ångest och depression är ofta försvarsmekanismer. De är båda en normal del av den mänskliga naturen och betyder inte att du är trasig eller sjuk. Och de beror absolut inte på brister i din karaktär. Slut citat.

Hela boken är ett flöde av aha upplevelser. Lättläst med en bred bas om grundläggande faktorer om  hur vi fungerar i olika situationer och varför.

Jag tänker klart när jag är ute i stallet och mockar, min tanke verkstad.

En morgon  tänkte jag  så här, att skriva motion på recept är ju möjligt, men att skriva häst på recept finns ännu inte. Ett sådant häst på recept kunde kanske se ut så här:

Vistelse i häst stall 2 timmar 2-3 gånger per vecka så länge som återhämtning behövs.  Den behövs ju hela tiden som motvikt till nutidens moderna arbeten ,många gånger är det arbete framför data skärmen.  Jag har tur, Jag har min återhämtning bara några steg från huset. Märkte ni att jag skrev att ha tur ,inte lycklig lottad. Lycka är inte vad vi ska eftersträva dagligen . Ordet lycka , kan spåras långt tillbaka till 1300 talet  och då med innebörden av” att ha tur”.

Medryttarna Charlotte och Linnea  är  nu ute på hästryggen . De har valt sin återhämtningsmodell utan recept. Motion och upplevelser och så sällskap av varandra. Dessutom har de tur med vädret idag . 

medryttare rotated

Jag har dragit nytta  av det regniga vädret och tvättade hästtransporten ren från alger och smuts som i onsdags. Se möjligheterna .

nytvattad transport rotated

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment