Påskveckan och den långa fredagen, vi sörjer

Påskveckan. Jag har varit en hel del ledig från mitt andra jobb. Trots detta har jag inte satt mig ner med bokföringen , det är samma visa varje år. Jag finner andra arbetsuppgifter, allt för att slippa bokföringen. Vi har haft hela familjen Carlson och Lindgren här på påskbord med  tipspromenad och en del andra lekar. Nu när det väl är över , måste jag prioritera bokföringen , men inte i kväll , i morgon. Påsken fortsätter ju in i nästa vecka också. Dessutom är det för bra väder att sitta inne och arbeta då våren äntligen är här meden sol som värmer skönt ansiktet.

Påskveckan
Påskveckan
Vilar i solen. Även hästar njuter av värmen.

Långfredagen har enligt tidevarv varit en lång och stillsam fredag för att minnas Jesus lidande. Vår fredag fylldes med en förfärlig händelse med ett snabbt förlopp.

Vi är ofta extra husse och matte åt vår son Gustavs och hans Emmas rottweilertik  Bella. Denna fredag skulle de med vänner till Blue planet i Köpenhamn som är ett stort akvarium med sonen Wilhelm. Vi skulle ha Bella hemma hos då. På morgonen är allt som vanligt, hon ylar då mat ska serveras och hon  har sina yviga rörelser då hon ska gå få gå ut på promenad. Trots att hon snart, 22/4 ska bli 9 år är det en mycket glad och vital hund som kan själv hoppa upp i bilen utan svårigheter.

Ute på promenaderna har hon inga problem att röra sig smidigt och gå långa promenader. Hon är tålmodig med den lille barnbarnet Wilhelm som har kommit i hennes familj. Så har det varit sedan de köpte henne för 7 år sedan . Jag minns så väl då mellansonen ringde den där kvällen och berättade att de hade köpt en rottweiler från en bilfirma där hon var tänkt att vara vakthund. En skarp hund från Rumänien som första hund var inte vad vi uppskattade då. Det visades sig att hon blev en fantastisk hund. Både min man Johan och min favorit bland andra favorithundar som vi har haft genom livet.

Fortsättning på denna fredag förmiddag blev så här……..

Vi städade inför påskaftons bjudning och jag hör min man säga då han ryste köksmattorna att Bella är väck ….Min första tanke var att hon kommit ut från trädgården. Då jag går ut ser jag att hon ligger ner på sidan  med tungan ute och icke kontaktbar. Johan hade då sett henne gå ut med honom lite vinglande ,sekunderna efter, lägga sig ner på sidan , inga kramper och oljud, bara borta. 5 minuter senare är vi bilen på väg mot djursjukhuset i Malmö. De blev  förvarnade att det var akut.

Tack vare ett  häst insektstäcke fick vi upp ca 45kg medvetslös hund  snabbt i bilen. Andningen fanns där med ingen kontakt. Väl framme kommer en flicka ut med en bår och de springer in med Bella. Jag parkerar bilen därefter och kommer in och förstår att det inte gick att rädda henne. På 30 minuter kan allt detta hända….. Det är svårt att ta in för oss och inte minst för Bellas husse och matte.

Deras första familjemedlem. En första, preliminär diagnos till detta snabba förlopp är att det kan röra sig om en tumör i mjälten som brustit och blod rinner snabbt ut i buken , vilket med för blodtrycksfall och senare döden . Veterinär stack in en kanyl i buken och då kom blod ut. Det har ingen betydelse vi får inte henne tillbaka. Hon hade livskvalitet in i sista minuten,  Vila i fred  Bella, tack för alla fina minnen.

Påskveckan
Till fina Bella, stor saknad efter dig!
Påskveckan
De tre är nyfikna på vår nya katt Mister.

Påskveckan

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment