Conquistagårdsbloggen v 10

Doris. Strax efter jag avslutade förra bloggen kom en ny akutsituation, denna gång med den äldre hunden Doris, vår Golden retriever, 9 år till sommaren. Efter bloggskrivandet gick jag deras förmiddagsrunda och märkte då att Doris inte var sig lik, försökte kissa var tionde meter och var inte alls i form. Sonens hund Bella och vår Lilla Freya löper just nu och vi har tyckt att det var nog dags med löp för Doris också, tills torsdag förmiddag förra veckan… 

Mycket pengar

Jag ringde på direkten till den veterinärpraktik som har haft hand om Doris vaccinationer och röntgen av höfter och armbågar. Jag fick tid någon timma senare då jag berättade att jag befarar livmodersinflammation. Efter röntgen av livmoder och blodprov blev det konstaterat akut livmodersinflammation och de rekommenderade operation så fort som möjligt. Deras egna operationstider var upptagna och jag blev akut remitterad till Evidensia djursjukhus i Lund. Hon blev opererad på kvällen och allt gick bra enligt kirurg som opererade henne. Hämtades hem under fredagen. Eftersom det var mycket inflammationsvävnad i livmodern fick hon antibiotika och vi fick återbesök som i måndags . Ultraljudet visade på mer kvarstående inflammationsvävnad än väntad. Utökad antibiotikakur i 10 dagar och återbesök på måndag v 11. Hon är bättre och vi har kommit till insikt att nu måste vi få ner henne i vikt. Väger alldeles för mycket och det har handlats in torrfoder Senior light…. Nu är det små portioner som gäller och vakta att hon inte äter varken katten eller Freyas mat. Sammanfattningsvis , är vi mycket tacksamma över att ha en hundförsäkring. Agria har betalat ut 36.000kr så här långt.

Doris håller koll
Doris håller koll
Med eller utan djur

Livet med djur medför sådana här påfrestningar, snabba beslut, telefonsamtal måste göras. Nätter med oro. Är man villig att utstå det både känslomässigt och ekonomiskt så ska kan man fortsätta ha djur. Vi finns där för att göra det bästa för djuret inte för vår egen skull.

Ett steg tillbaks

För övrigt får jag ta tillbaka att våren är på väg… det har varit kallt i Skåne. Vinterhästtäcken och överdragsbyxor har återigen införts i vardagen. Det har varit flera minusgrader om än  lite mildare på dagen med sol. Imorse snöstorm! Som gick över  till snöblandat under dagen. Tur var det, för Gaucho E.Ks hovar har inte gjorts vid på 11 veckor, tre veckor över tiden, att en tredje hovslagare kunde komma. Det har blivit inställt två gånger på grund av vädret och  nu senast på grund av att hovslagaren var sjuk. Då är det bra att ha en tredje kontakt..

Hovvårdsinsats

Det är denna hovslagare, Hannes, som tog sig an vår unghäst Imperia som är som hon är…. Dåligt tålamod, hästen alltså. Gauchos hovar är fixade och allt för att hjälpa en bra hovfunktion och avlasta kotan har gjorts . Toppen, redan då jag tog ut honom till hagen hade han höga och lätta steg. Det är så viktigt att hovvården sköts för god hälsa hos hästen

gaucho
Gaucho E.K
Tröst

Första krokusen har tittat fram efter det att vi har fått uppleva både vintergäck och snödroppar. En tröst i den utdragna vintern . Penséerna får vänta ett tag till.

första krokuseni rotated
Första krokusen
Lite stallhäng

Min utbildning till friskvårdsinspiratör rullar på. Detta är anledningen till att studierna tog tid under dagen idag. Bättre sent än aldrig med torsdagsbloggen, lite senare än tänkt.

hänga i satllet 1
Hänga i stallet, en av många friskvårdsmöjligheter

hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment