Eftertänksamhet  och återhämtning

Hur många veckor finns det ? Det är nära års skiftet och jag tror att jag hinner med en veckoblogg till v 52 eller hur ?

Den stora julklappen, händelsen , livsgåvan är att jag och Johan har blivit farmor och farfar, första barnbarnet. Detta den 22/12, då ljuset återkommer och dessutom fullmåne!  Tänka sig att en ny generation tar vid nu , samtidigt lever min far och Harriet. Pappa har blivit ”gammelmorfar” 89 år eller blir det gammelfarfar ? Harriet är gammelfarmor/mormor redan ,på sin familj sida, 82 år.

För min och Johans del känns det konstigt för sinnet är ungt men visst ska jag se mig som farmor. Min farmor  och farfar stod mig nära och jag har fina minnen från min uppväxt då vi pysslade och var ute och fiskade och plockade bär , bakade mm . Det är tid som saknas nuförtiden och det ska jag ge lille Wilhelm , Ville det. Jag  kan se honom rida på gamle Heljar om något år .

Det är snö ute nu och det blir en vit jul även i Skåne, härligt att det lyser upp, dessutom nästan fullmåne så det känns bra med det ljuset.

havbergstunneln vinterformat rotated
Havbergstunnel i vinterformat

Eftersom det är på dagen idag, är  blötsnö tog jag innan hästarna ganska så blöta. Gaucho och Lilly med täcke , de andra bara blöta i vinterpälsen. Täckena torkas upp  i den uppvärmda sadelkammaren . Vi får låna ridbanan mitt emot och då det nu blir styltor så är det lättare att rida på banan. Medryttarna kommer ändå , kanske mindre ofta men har önskan att komma ut på hästryggen trots vädret.

grasse me sno i manen
Grasse me snö i manen

Jag har en återvändare från Spira tiden som behöver hästarnas och stallsysslornas hjälp för att må lite bättre i vardagen. En ny vän Helene , inflyttad från Dalarna har råkat illa ut och blivit sparkad i magen av en häst där hennes två hästar är inackorderade på lös drift. Det tog illa och ena njuren sprack och hon har varit på sjukhus 1v och nu rehabilitering sedan den 29 /11 . Förutom fysisk smärta har det tillkommit psykisk smärta i form av ekonomisk bortfall. Tänker att det är viktigt med försäkringar då man hyr ut box platser  eller vid lösdrift uthyrningar.

Nå väl , Helene  kom ut och pratade lite om vardagen och hennes problem . Det är bra att kunna” bolla” tankar mellan varandra och på så vis finna lösningar på problem som måste lösas.

Detta blir v 51 friskvårds förslag , prata med någon ,  finn  svar på  media om  problemlösning eller med professionell hjälp .Skjut det inte på framtiden . Ju förr, dessutom bättre . Mellan partners , så lyft frågan och se möjligheten  till att en lösning av ”problemet”. Det tar mycket  psykisk energi och därmed oro att inte mötas för en överenskommelse . Oftast ligger problemlösningen nära , ett missförstånd , helt enkelt.

God jul alla er blogg läsare , lev lugnt i dessa juletider. Det är det som är meningen, eftertänksamhet  och återhämtning.

vinter corall
Vinterkorall , ligger i vila..

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment