Tar med mig minnet av julrosen

Det rullar på mot jul och tänk varje gång tänker man vid första advent att det är god tid till att förbereda julen. Ack nej , det är precis som om man förväntar sig en hel månad men det är fram till den 23/12 som det ska finns utrymme, därefter ska allt stanna upp. Jag upplever det i mitt andra jobb också. Jul och midsommar är något speciellt med deadline. Så klart jag förstår att det är oron att något ska hända just på de röda dagarna då mottagningar håller stängt.

Idag ska jag ta mig tid och skicka de två julkort till mina släktingar som jag brukar få julhälsning ifrån. Köpa en julgran ska vi också göra. Det är inte så mycket på ”att göra listan” så jag känner inte stress som när barnen var små. Då var det julaktiviteter, julavslutningar och önskelistan var lång från våra tre barn. Även fler familj medlemmar som var i livet då vid bjudningarna.

Men allt börjar om och nu väntar vi på en ny generation. Johan och jag blir snart farmor och farfar. Det känns på något vis konstigt .Det är vår mellersta son Gustav och hans kära Emma som väntar barn. Det är uträknat till den 11/12 men denna lilla pojke , som redan har sitt namn bestämt, Wilhelm, tycks vänta lite till. Där kan jag känna lite stress att det drar ut på tiden, för Emmas skull.

Vi var på utflykt med hundarna vid Torups slott i söndags och jag förstår nu varför denna växt heter julros. En blomma som står på sig och visst kan blomma till jul trots snötäcke.

julros rotated
Julros

I stallet är det julfint med ljusslingor och julkrans . Två säckar morötter är på plats. Det är har varit vinter hos oss . Så här såg det ut i lördags morse då jag släppte ut hästarna.

lordag morgon hemmavid rotated
Vinter i lördagsmorse hemmavid
logga i vinterskrud rotated
Logga i vinterskrud

Då ljust och fint, idag är det 6 och barmark. Så är det i Skåne, skiftande vinterväder.

Lite mindre ridning har det blivit och tyvärr finns det inte så mycket att göra i hagarna, hästarna står mycket stilla.  Vi lägger ut hö för att de ska ha något att tugga på. Det är min man Johan som numera är stallknekt som sköter det då jag är på andra jobbet vissa dagar . 

Inomhus jobb i form av  att mejla kontakter runt om i zsverige för att få ihop 5 gångartshästar till Falsterbo horse show, gör jag just nu . Det verkar kunna bli fem olika töltande hästraser som var önskemål från ansvarig Ulrika Hedin FHS till invigningsdagen 10/7

Friskvårdsbiten idag är att ta dagarna som de kommer och göra lite varje dag . Julen slutar inte att finnas för att allt inte blir så perfekt som planerats. Egenvård, sätta av tid till sig själv  är också viktig.  Inte bara tänka på att andra ska trivas och bli uppassade. Träna upp sig att glädjas åt små ting i vardagen. Alltför ofta tar vi saker för givet och stannar inte upp . Detaljer bara försvinner. Jag själv  tar med mig minnet av julrosen, så fantastisk.      

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment