Ekollon i massor denna höst

Ekollon i massor denna höst. De fyra boxarna är fixade denna lite kyliga söndags morgon. Solen värmer, för idag är det blå himmel och sol . Det är under tiden i stallet jag tänker ut vad jag ska skriva om för ridguiden.se läsare . Då hjärnan är utvilad och allt är tyst omkring en, finner jag lösningar på problem och kommer på idéer att inspirera andra häst, gårds-natur och djur ägare .

Lilly är fortsatt feberfri och äter och dricker som vanligt. Dock har jag gjort en förändring och det är att stänga av den ytan där en ek står intill vår hage . En av grenarna hänger över staketet och jag har vid flera tillfällen krattat undan ekollon som nått marken . Trots detta fortsätter det att ramla ner fler ekollon och jag har observerat Lilly att styra kosan mot just detta hörn. Det är som det vore något mycket gott att äta trots att de är giftiga. Även i Gracianos och Heljars hage har jag krattat ihop en massa ekollon . Inte nog med att de är många , stora är de också, som dadlar.

Ekollon
Ekollon, jag hade önskat  alla ekollon vore i metall som broschen. Den finns förresten till salu i andra hand butiken

Snart kommer en tjej vid namn Emma ut och hjälper mig med mockning i hagarna. Hon är medryttare till Heljar och det brukar bli två gånger i veckan hon tar ut honom på tur. Hon finner lugn och ro och ser till att få sin återhämtning här på gården. Senare kommer Ida som under många år varit stall tjej och ridit både Lilly och Heljar. Hon hämtar sin återhämtning här efter veckans högskolestudier i Malmö. Därefter kommer även Kajsa och det blev en lite längre rid runda med Imperia och gamle Heljar. Allt gick jättebra. Alla de tre stalltjejerna Ida, Emma och Kajsa  har varit här idag , denna vackra höstdag.

Ekollon
Emma fixar i hagarna
Ekollon
Ida och Kajsa

För min del kommer jag att plocka och sätta in kärleksört. Dessa  blommor lyser upp i höstens varma färger och är tacksamma att odla. Då de har stått i vas inomhus bildas utskott och små rötter och kan planeras ut för att bilda en ny växt.

Äpplen är det också gott om denna höst. Fallfrukt ska plockas och de fina ska läggas i stallet så hästarna kan få några i krubban.

Ekollon
Kärleksört

Det ska halmas i lösdriften och jag ska kontrollera att gårdsbelysningens lampor fungerar . Det är ju mörkt nu när hästarna får sitt morgon hö och ska släppas ut.  Det är något fint med mörkret ändå. Det lugnar ner tempot och avkoppling med tända ljus och braskamin kommer till sin rätta. Alla årstider har sin charm.

Andra hand butiken fortsätter att hålla öppet varannan söndag ,udda vecka 10-13. Finner man inget att köpa, finns gratisbrickan.

Ekollon
Ekollon i massor denna höst 6

Ekollon i massor denna höst

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment