En härlig kall söndag 5/2, inte vilken dag som helst

Söndag morgon är det är fortsatt minus grader , mer bestämt 5 -grader. Ingen vind bara kallt. Det är tyst ute , då jag mockar i stallet hör jag bara en spillkråka flyga förbi med sina speciella läten. Men det är inte vilken söndag som helst för 27 år sedan föddes vår mellan son Gustav. Tänka sig, just detta datum vet jag att jag låg i sängen med en liten nyfödd baby, ätande sjukhus frukost. Frukostar har alltid varit viktig för mig, så även denna morgon 5/2 1996.

Jag har faktiskt åter blivit inspirerad av tidningen Land. Senaste numret nr 6  kan jag läsa om Bloggaren Bondbönan. Hon har lyckats vidga sin ringar på vattnet och nått ut till allmänheten och fått möjligheten bland annat att spela in ett program med Tareq Taylor på gården. Hon uttrycker sig så bra, då hon beskriver bloggande som att ”uppleva vardagen lite djupare”.  Håller med , jag  uppmärksamma saker som händer, även om det många gånger upprepar sig så finns det små detaljer att lyfta fram och även förmedla. Jag är tacksam för den möjligheten . 

En sådan liten detalj är att 15 -åriga  Ida. L har hittat tillbaka till stallet, en så kallad återvändare . Hon finner lugn och glädje med att vara med Heljar och rida ut en tur. Tänk att inte fler äldre tänker på den möjligheten , ett sätt att få återhämtning med eller utan sällskap. Hänga i stallet gjorde jag som ung , bort från föräldrar och skola…  Känns som det är mer aktuellt än någonsin med miljöbyte och få rensa tankarna.

söndag
Italia o sidsel

Sidsel och italia var ett radarpar. Sidsel var mycket ute i stallet förr. Det tog tyvärr slut då Italia blev tvungen att somna in.

Tänkte visa på att naturen själv skapar bra grejer att kunna glädjas av . Denna lilla träbit sitter ovan min informations skylt om Conquistagårds pasoperuano hästar. Den låg blöt marken , senaste stormen drog loss skruven. Ska nu oljas in och sättas tillbaka.

fran naturen rotated

En härlig kall söndag 5/2, inte vilken dag som helst

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment