Varg synlig i Häckebergaskogen

Varg synlig. Veckan som gått har varit lite upp och ner. Senaste stor balen verkade inget fel på mer än att det var lite större gräs slag i den . Inget konstigt på lukten men hästarna åt inte av den . Jag tog upp nya bitar och fortfarande så låg det hö överallt i boxarna. Eftersom det är viktigt med högivan blev jag tvungen att öppna en ny stor bal . Tur nog var denna bra, mindre grässtrån och hästarna tuggar nu på som vanligt. Jag har pratat med Jonny, min leverantör och han ska hämta den stora balen så jag slipper fylla gödselplattan med det. Han kommer att ersätta mig med nya balar.

Varg synlig
I väntan på morgonhöet, så här kan det se ut på morgonen

Doris mage har blivit bättre . Vi har provat oss fram och uteslutet olika saker . Vi trodde att det kanske var gluten allergi och har köpt spannmålsfritt torrfoder.  Men bara vi  tillsätter en dl med torrfoder i ris blandningen reagerar hon med att bli lös i magen . Kokt ris och kokt fisk , fiskbullar i spad är vad hon lever på nu. Vi har funderat över om det är något bindemedel i just pelletskulorna som framkallar irritation i magen, matallergin. 

Jag ägnar oftast förmiddagar åt hästarna och stallet. På eftermiddagar blir det lite utfärder , en tradition som började  i och med pandemins restriktioner   Nyheten om vargen lördag morgon var att en varg setts på en åker intill ett hus som namngavs i tidningen. Gården ligger i Häckeberga naturreservat. Vi upptäcker nya stigar , svampställen och promenerar med hundar och barnen just i Häckeberga skogen, ibland med en karta för att hitta tillbaka till bilen . Denna helg har vi utforskat området där vargen sågs i hopp om att få se den i verkligheten. Spännande uppdrag men ingen varg kunde ses. Det blev i alla fall walk and talk och frisk luft och motion både för tvåbenta och fyrbenta.

Varg synlig
Bildsköne Bengtssons håla. Doris ville gå in men ingen varg här
Varg synlig
Så här trötta blev de efter vargsökandet lördag eftermiddag

Varg synlig

Innehållsförteckning

Varg synlig

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment