En lyckad öppet hus söndag

En lyckad öppet hus söndag. Det är en konstig känsla att fortfarande kunna gå kortärmat och uppleva sommar samtidigt som jag trampar på en massa ekollon som fallit ner på marken . Brittsommar blandat med en kort regnskur och efter regn kommer åter sol .

Det är inte  bara mycket  ekollon , även äpple är det gott om denna sen sommar. Hästarna får 3-4 äpplen i krubban då de kommer in på kvällen. Lite delas ut till vänner. De gula äpplena är bra till äpplepaj då de är syrliga. I skymning och tidig morgon kan även kronhjortar äta av äpplena. Igår kväll var två mammor med sina ungar här och åt äpplen.

öppet hus

Björn som har en gård i närheten här i Havberg kom och hämtade gödsel som igår. Det strös ut på åkrarna strax innan man åker i i lövtunneln mot Havberg . Skönt att få detta gjort innan höstregnen börjar . Nu är det så pass torrt att det knappt blir några traktorspår efter de tre hämtningar.

Gällande förra söndagen då vi hade  öppet hus kunde vädret inte vara bättre. Strålande sol och en svag bris. Detta möjlig gjorde att Cicci kunde ha alla sina tavlor utställda i naturen som utlovades. 5 av  tavlorna såldes och många andra har nyfiket kollat in hennes tavlor på  instagram:    art_by_cicci.liedholm.

Ända uppifrån Hjärtum , 6 mil norr om Göteborg kom Ann och Robert.

öppet hus

De köpte en Tekla sadel till deras pasoperuano häst Tulio. Lädersadlar är inte alltid praktiska då det regnar. Tulio föddes här för 11 år sedan . Mamman var Berenice MK och pappan Ellen Korsgaards DK hingst Talus.  De har tagit väl hand om Tulio, hans bästa kompis är en liten shettis.  

öppet hus
En lyckad öppet hus söndag 5
öppet hus

Göm inte at höra av dig om du behöver något i stallet . Pasoperuano@havberg.se eller 0729 0300507 Här finns fina vinter täcken , fleece täcken, schabrak , träns, sadlar och mycket,. mycket mera . Välkommen ut nästa söndag 1/10  11-14.00 .  

En lyckad öppet hus söndag

En lyckad öppet hus söndag

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment