En sådan vacker varelse

Ett försök att ta vara på gräset i deras sommar betes hagar har gjorts men med osäkert resultat. En vän här i Havberg har en gammal höbals maskin, som förr i tiden. Han är deltidsjordbrukare, inte alltid så lätt att få tid till att hugga gräset i rätt tid. Det har varit många torra veckor och de flesta har längtat efter regn.

Som i söndags dagen före utlovat regn, blev det hugget. Inget bra flyt och försök  ”sprätta” höet skulle ha gjorts som  i fredags men jag tror inte att det blev gjort. Det blir nog  svårt att få ordning på gräset efter gårdagens ihållande regn. Det rör sig inte om några stora mängder höbalar som går förlorade, tur nog .Det är bara att acceptera att vi styr inte över vädret, låta irritationsmomentet rinna av…. . Jag är även tacksam över att jag inte är heltidsbonde och behöva oroa mig för utebliven skörd=inkomst.

Det är fullt av liv i stallet nu. Vi kan höra svalebarnens  kvitter ända in sovrummet. Många små fågelungar väntar på mat och att snart bli så starka att de ska prova sina vingar. Tyvärr är det några som knuffas ut och ser vi inte det med en gång,  går de förlorade. Gårdskatten  Mister” städar” nog också upp efter de som faller ner…  Svalornas bon är placerade på bjälkarna långt ifrån loftgolvet så att just katten inte ska nå. Förra året var det dock skatungar som hängde sig fast på kanten av boet och tog några ungar. Ja, äta eller ätas.

Det händer inte så mycket på Conquistagård just nu . Allt känns vilande i och med två av hästarna ska just vila. Det finns ändå en avkoppling i det lugna, vardagliga samtidigt som det skulle vara roligt med nya, glada händelser.

En sådan  glad händelse är att det har kommit jordgubbar på de plantor ,Erik och jag köpte för några veckor sedan.

En sådan vacker varelse

En annan glad händelse är då jag som igår såg denna vackra varelse. En vinbärs snäcka, tänk vad naturen har skapat. En sådan vacker skapelse med deras egna mobila husrum på ryggen.

En sådan vacker varelse

En sådan vacker varelse

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

En sådan vacker varelse En sådan vacker varelse

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment