Slippa värmen

Slippa värmen. Midsommar veckan och visst är det sommar och allt är i full blom. Rosorna blommar nu  och de har prytt vårt midsommarbord . Det blev inte det klassiska med blåklint , vallmo och prästkragar.

Men vår veranda var bara midsommar  fullständigt. På dagen var  pappa , Owe snart 91 år och hans Harriet 85 år på midsommar lunch och två av våra söner , fint minne, och jag hörde pappa säga att jag vet inte hur många midsommaraftnar jag kommer vara med på i framtiden. Ja, den är en tanke om att bara vara med i nuet just nu.  Fina minnen att ha kvar framöver. Senare på kvällen  kom andra vänner och vi hade sittning nummer två med våra jämnåriga vänner.

Slippa värmen
Midsommar dagen efter

Hettan finns här och gör framför allt Lilly tokig då jag ska ta i henne. Springer bredvid mig trots att hon inte ska röra sig så. Väl inne i den svala boxen slappnar hon av och det är kanske bra att just denna sommar inte gå ute på bete. Jag märker att även gamla Heljar  28 år, är besvärad trots att han går med eksemtäcke och flyg huva. Skönt att ta in dom i en svalar box med mindre hästflugor.

Jag försöker göra det bästa denna sommar och därför ska det höga gräset i deras tilltänkta betes hagar huggas och om vädret tillåter ska det pressas till små gammeldags höbalar för att användas här hemma, där hagarna inte erbjuder något gräs. Allt för ta vara på det som kommer att bli bristvara framöver.

Slippa värmen

Ja, jag uppskattar inte denna varma sommar eftersom både jordbrukare och djur far illa. Jag själv känner av det av att jag svettas nattetid och vad är inte bättre än att våga prova på mellansonens Gustavs livsstils att duscha kallt,  ja mycket kallt i 5 minuter enligt hans förebild  WIM HOF på morgonen. Jag har nått så långt att jag avslutar med kallt vatten en kortare stund ,  1 minut ,inte de 5 minuter som min son utstår med.

Slippa värmen

Innehållsförteckning

Conquista Gård

Ridguiden

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment