En samverkan, win win situation

En ljuvlig vecka har passerat. Sommaren kom tillbaka och så där lagom varmt. Nya stalltjejen Kajsa kommer ut flitigt och tar hand om Imperia. Hon både sköter helg stalljobb en bit härifrån  och började hästgymnasium i Malmö som i onsdags. Viktigt med en bra balans även om hästar är det bästa hon vet.

Veckans övningar ger snabbt resultat men en sak förstår inte Imperia och det är att hon ska röra på sig då vi viftar men långspöet i corallen då hon ska lära sig att longeras.  Vi får finna ut en lösning på det. Vi vill ju inte att hon stressa upp sig, bara att hon tänker framåt…..

ridsport
Imperia + Kajsa

Efter det ihållandet regnet förra måndagen och värme på det, har äntligen svampsäsongen tagit fart. Det är mycket lättare att få med min man Johan  på hund och svamp promenad. Vi plockar i stort sett bara Carl-Johan svampar och kantareller.

Sommaren börjar ta slut och så gör även den midsommar Margarethe som stått så tacksamt på vårt matbord på verandan.

ridsport
Midsommar Margarethe

Men istället kommer de andra höstblommorna . Som en liten glad överraskning, mitt i ogräset, växer en Girasol.

Vad är det tänker ni…. ?  Vi har haft en fin paso peruanohäst vid namn Girasol.  Det är ett spansk ord som kan översättas till svenska ”att  gira mot solen ” alltså något som vrider sig mot solen.  Så gör solrosen, den svenska benämningen .

ridsport
Girasol= solrosen

Andra höstblommor ersätter sommarblommorna.

ridsport
Höstblommor

Cicci , och mitt samarbete fortskrider. Hon har gjort vår affisch inför öppet hus på Conquistagård så här fin. Olika faktorer, kunskaper möts i ett gemensamt mål. Mycket roligare blir det också.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment