En sjuk vecka

ingen vana

En ny vecka och den har varit en sjuklig vecka. Jag brukar inte vara sjuk men denna vecka blev det så.  Feber och djup hosta som medfört  pip och rosslande i luftrören. Efter att hostat så piper det i öronen. Man glömmer lätt men förkylning behöver inte vara dramatiskt. Allehanda kurer och medikament finns och så sängen att vila i. Detta allt tillsammans gör att man tar sig igenom sådana  sjuka dagar också. Nu är allt bättre. Tur nog rullar det på som det ska med djuren, inga problem där. Vackra rosor på alla hjärtans dag, torsdag 14/2, från min kära Johan piggar också upp .

alla hjartans dag
Rosor från Johan

vildsvin

 En morgon denna  vecka, fick jag se 4 vildsvin springa över hagen mitt emot. Min nya upptäckt , de kan komma ganska nära hästhagrna. Det  var vid utsläpp tidigt på morgonen men det hade ändå blivit ljust. Hästarna stod länge och observerade.  Våren kom till Havberg som i fredags , underbart skönt och alldeles vindstilla .  Talgoxen spelar sin entoniga vårmelodi och gässen har ”sammanträde” ute på ängarna, ingen är tyst det låterkacklande konstant . En glada glider förbi med en pinne i munnen, de har sitt speciella igenkännande läte de också.  Det hela bör nog upplevas på riktigt .

Forsta vardagen
fredagsritt

Första vårdagen som i fredags 15/2 red två av medryttarna ut och det bara fortsätter dagen efter med en ny härlig soluppgång och en ny vårdag  tar en början.

andra vardagsmorgon
lördagssol

efterlängtat

 Denna dag , lördag är det fler ryttare och det är bara så efterlängtat att uppleva en sådan här dag.

En ny vardag
lördagsritt

Gaucho brukar går först på den lilla vägen . Graciano och Therese väntar in till höger. Stona strax bakom Italia med Sidsel till vänster och Lilly med Ida mitt i bild.

Även katten Nisse sitter på sin utkik plats och solar.

Nisse solar
Nisse njuter

De första trädgårdsblommorna har också beskådats.

forsta varblommorna
tidiga blommor

fingerkli

Nu börjar det klia i odlingsfingrarna. Martina är på gång med att så inomhus. Jag kollar på jordpriser och planerar för det gamla som ska bort i odlingsfacken.

utan täcke

Hästarna börjar fälla och idag har gamla Ghia gått ut utan täcke. Hon har lyckligt rullat sig flera gånger och jag är nöjd då jag ser den där skakningen av hela kroppen efter det att hon rest sig.

förbättringstips.

De får uppblött linfrö i maten nu för att förebygga kolik och det gillar de. 

besök oss gärna på vår hemsida!

hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment