Min värsta fiende just nu

ihållande regn

En tråkig tisdagsmorgon efter en natt blåsande som övergått till ihållande regn. Hästarna har återigen fått täcke på sig. Det är inte så mycket att göra åt. De får se fram emot att komma in lite tidigare .  Det blev en så bra vårkänsla för någon vecka sedan, med härliga soliga dagar. Lite för bra för att vara den riktiga våren i februari.

Skönabäck

Förberedelser med Skönabäcks ridanläggning och andra gårdar som var tilltänkta att delta i ”hästrundan” till påsk har tillfälligt lagts åt sidan då det har varit mycket medialt om smittorisk mellan hästar och stallar.  Enligt statistiken är det inte fler fall än vanligt men media har kanske bevakat och uppmärksammat sjukdomsfall oftare . 

Men säkerhet går i första hand. Det kanske klingar av fram till påsk så att SLU ger klartecken att faran är över.

nya deltagare

Spira gruppen har utökats med två nya deltagare och det är roligt. Däremellan har jag Ulrika som arbetstränar hos mig och då ser man verkligen resultat.

ulrika
Ulrika

hårt arbete

Hon har jobbat i ett stall med hopphästar och när som helst kunde en potentiell kund komma förbi och då ska första intrycket vara en bra upplevelser.  Om jag sopar 90 % fint framför boxarna så gör Ulrika det  till 100% , lyfter fram krukorna och gör rent runt omkring.  Denna vecka har vi tömt fölboxen och gjort om den till stora sadelkammaren . Det har blivit mycket bra. Se bara här.

nya sadelkammaren
ordning & reda i stallet

uppbokad

Mina hemmadagar är oftast mycket uppbokade , som idag har hovslagare varit efter Spira gruppen  och sedan var det meningen att en Anton, gräv-maskinist, skulle komma för att se hur vi kan förbättra hagarna från lera och väta. Han jobbar över och kommer på lördag istället. Just nu är det  största problemet, leran runt utegången. Heljar går in på box på natten för det är bara en häst, Graciano som tillåts att stå i utegången som egentligen är gjord för två.

bästa och värsta

Min värsta fiende just nu är leran och min bästa vän mina stövlar som håller tätt.

nya kunskaper

Min nya upptäckt jag kan söka på bilden  och inte bläddra då jag lägger in bilderna på bloggen . Mitt förbättringsförslag , dränera och skrapa bort leran , ersätt med grus och grus och ytterligare grus.

nytt instakonto

Till sist Följ Graciano SCL han har fått ett eget Instagram som hans medryttare Therese sköter

Hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment