Ett spännande möte idag

Vi är på nytt igång med Spira och det känns roligt efter litet jul/ nyårsuppehåll. Vi ska se om det finns intresse för mer aktiviteter än bara ridning och vara med hästar. 

Vissa dagar

Vissa dagar är mer jobbiga dagar än andra, men det måste alltid bli bra ändå.  Isfritt vatten måste finnas i karen. Hökassar måste packas, först morgonhö , sedan lägger jag ut i hagarna på morgonen , därefter det hö som ska delas ut mitt på dagen ska också stå färdigt. På kvällen är det bara att börja om att packa hökassar. Större kassar (Ullareds) ska in i boxarna efter det har blivit mockat. No ending story men så är det, hästar äter en hel del. Täcken av , täcken som ska torka upp , täcken på . Ja, så blir det för den gamla Ghia och den känsliga Italia. Skimmel Lilly får också täcke , eftersom hon smutsar ner sig då hon rullar sig i leran. 

Stalltjejerna

Jag har många gånger hjälp av de yngsta stalltjejerna Ida och Freyja. Här pysslar de om min gamla Ghia , som blir 28 år i år. Min nya upptäckt är att man kan få Iphone/ mobilen att klara sig bättre i kyla om man lägger mobilen i en strumpa då du har den i jackfickan . Detta fick jag lära mig av Ida igår kväll.

de yngre stalltjejerna
Ompyssling

Rehabilitering

En liten artikel i Ystad Allehanda där grön rehabilitering på Conquistagård  togs upp,  har fått bollen att rulla vidare. Jag har blivit kontaktat av Skönabäck en stor gårdsanläggning här i närheten som bland annat har häst rehabilitering och många andra inhyrda företags tjänster. Se www.skonaback.se. Vi bestämde att träffas som idag.

skonaback
Här har vi Skönabäcks representanterna.

Förbättringsförslag

Efter ett givande möte har vi satt upp ett gemensamt mål. Vi ska jobba mot detta mål och se om vi hinner lägga alla pusselbitarna på plats innan tänkt datum . Återkommer längre fram om detta. Mitt förbättringsförslag samverka mellan  hästgårdar /företag. Du har mycket att vinna på det och mycket roligare.

Martina

Martina har fått med en ny MAS anställd sjuksköterska och de red ut tillsammans. Denna  inbjudna Ida rider in och utbildar någon annans hästar och får provision för det vid försäljning.  Trots en regning dag ,tyckte hon att det var fint här i Havberg och häftigt att rida Lilly.  Förhoppningsvis kommer hon ut fler gånger .

Heljar

Summering av 2018 kommer att delges nästa blogg. Det har kommit i skymundan för allt det andra !

Hälsningar Susanne Carlson-Lindgren!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment