Nu är det dags!

jobb

Jul och nyårsledigheten börjar gå mot sitt slut. Imorgon är det dags med andra jobbet igen . Jag är glad för båda jobben så jag ser fram emot morgondagen även om jag vet att mycket  stallgöra  kommer att göras efter mitt andra jobb.  Men det ger motion och frisk luft och bäst av allt, närvaro i nuet och med hästarna.

lugn

Jag har många medryttare , medhjälpare och de fyller på den tid som kan bli knapp för mig själv. Hästarna rids mycket och de ger mig lugn att planera det andra. Det kan bli både hästpromenad eller så blir det som idag en ridrunda i solsken och vinter temperatur runt 0 grader.

promenad
Medryttare på hästpromenad
IM ridtur
Skön ridtur i solen

hälta

 I veckan har islandshästen Heljar fått sin behandling då vi upptäckte att hältan berodde på en stor hovböld under skon. Jag har misstänkt hans varma hov kunde bero på en hov böld  , men fann inget. Inte förrän hovslagaren fick av skon, bölden satt i anslutning precis under skon. Min nya upptäckt, alla hovbölder är inte synbara eller kan kännas med visiteringstången. Han är mycket bättre nu efter det att hovslagaren  ha öppnat upp och spolat med 3% väteperoxid och lagt i  anti bakteriellt inlägg under en skyddande sula. Sula på båda fram så att det blir balans.

halm

Äntligen har det blivit av med de 6 halmrulle leveransen och ytterligare två extra hösilage balarna . Så som jag har räknat på det kommer det att räcka fram till slutet av mars och sedan ska våren komma ! Då ska inga snöstormar sätta stopp för ny leverans. Halmen uppskattas av hästarna, de äter den gärna varför de hästar med kutterspån i boxarna ( 3 boxar) får sitt hö blandat med lite halm. Då jag ser dom börja äta vid insläpp från hagen , väljer de faktiskt halmen. På morgonen är dock allt uppätit. 

mötesplats

Spira projektet fortskrider då de gärna vill ha Conquistagård som deras mötesplats fram till maj  2019. Jag ser fram emot denna nya period eftersom uppskattningen var stor och gjorde skillnad på  deltagarnas intresse och välbefinnande. På första mötet 2019 på torsdag ska det pratas om att starta eget , något som kan vända en gammal anställning som kanske inte passar in i livet till en ny utmaning. Efter att må bättre med hästen i samhället tjänst kan sådant hända att man faktiskt vågar och börjar tro på sig själv igen . Mitt förbättringsförslag , Boken  Nu är det dags ! Boken tar upp praktiska tips  och all information för att veta hur man startar upp sitt företag . Små berättelser om andra som vågat…. 

Nu ar det dags
Nu är det dags

med vänliga hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment