Fågel Blå

Föregående blogg fick kanske en och en annan undra över hur jag såg ut i min skuggbild. Går hon runt med långklänning klockan 06.30 på morgonen? Nej det är jag i morgonrock för när hästarna äter sitt hö och kraftfoder lägger jag mig i sängen och äter frukost och ibland somnar till en stund till på mina ”lediga dagar”. Det här med hästar och tidiga morgonrutiner kan bli ansträngande för andra icke morgonmänniskor. Det gäller att kompromissa .

fågel blå rotated
Fågel Blå

Favoritfågel

Fågel blå heter dagens blogg och det syftar på en av mina favoritfåglar, ladusvalan så klart. Svalebarnen har kommit och de växer snabbt så att det blir svårt att få plats i boet. Tre ungar har vi räddat genom att lyfta tillbaka dom. Tror inte att de matas av någon förälder från ströbädden och sedan ska en häst in på kvällen. Även vår katt Nisse tar sina rundor på gårdsplanen och en glada har också synts till spejande över något att mätta hungern med. Det är svalornas resa som de gör varje vår och sensommar som får mig att beundra denna fågel så mycket.

svalebarn i Gauchos box rotated
Svelebarn i boxen

Får vänta

Nya beteshästar i trädgården idag. Det är Heljar och Graciano som lugnt betar och njuter av dagen med sol och sommarbris. Jag sitter i köket och skriver, kan se och höra dom frusta. Lyx även för mig att ha dom inom synhåll. Det finns tre äpple träd i trädgården så hagen är provisorisk och ska användas nu innan det bildas äpplen. Gräsklipparen får vänta på att göra sitt arbete.

bete i trädgården
Bete i trädgården

Blomningstid

Pionerna intill den vita stallväggen har snart blommat över. De är vackra men så kort blomningstid , ungefär en vecka så är blomningen över och endast de gröna bladen återstår.

pioner rotated
pioner vid väggen

Lite hjälp

Äldsta sonen Calle hemma över natten. Han var på studentskiva som igår här i närheten. Passande då jag skulle få  hem 7 rundbalar halm på loftet i förmiddags och hade både Erik och Calle till hjälp att rulla in dom och vrida så att alla får precis plats. Känns bra att fylla på halm lagret.

Get

Det har gjorts fler ridturer med unghästen Imperia och denna gång fick hon bekanta sig med en get som kommit utanför sin hage. Den ville inte gå tillbaka utan följa med oss. Bra med inlagda mobilnummer till ägaren som snabbt kan återställa ordningen innanför staketet.

Imperia med mamma rotated
Imperia och mamma Italia.

Prinsessan

Vi har gläder oss så åt vår nya hund Freya , dansk svensk gårdshund . Hon är väldigt nära en och tycker om att ligga mjukt och varmt!

princessan på ärten rotated
Princessan på ärten

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment