Solen i Blick!

Vaknar med solen i blick. Det är sommar idag och det känns att rampljuset är på just mig då jag lägger hö vid trädstammarna i lövsalen. Göken inte bara hörs utan kan även ses. Budskapet är: Stanna upp och ta in morgonen.

sol på mig rotated
Sol på mig

Ängsmarker

Före utsläpp, då hästarna ska få tid att äta upp, tar jag ut hundarna på promenad, möts av beteshästar som går härintill våra hagar. Återigen Havbergs ängsmarker passar bra till beteshagar då det är för backigt att få en traktor att plöja upp eller en tröska att skörda.

Möte med nya grannar

Tack vare korttidspermittering är jag hemma en tisdag, som igår och då träffar man på folk som man kanske inte hade gjort annars. En kvinna kom ridande med en ungersk arab och framhöll hur underbart det var att kunna rida ut i denna vackra natur. Jag frågade var hon kom ifrån, en del lastar sina hästar och kör ut hit för att rida i skogsmiljö. Hon var den ena i paret som nya ägare till Nällevadsgården, en gård som ligger i grannbyn härintill. Vi rider ofta förbi på gården på ridturerna men aldrig sett till någon människa.

Gällande Ghias debut i vår trädgård så blev det inte så länge som jag trodde. Hon såg ut att njuta av betandet men efter ett tag kom saknaden av flocken över henne då hon hörde Imperias ihållande gnäggande. Ghia gnäggade tillbaka och blev orolig, betandet uteblev. 

ghia i trädgården rotated
Ghia i trädgården

Ordspråk

Nu är Ghia tillbaka tillsammans med flocken, hon är bara viktig då hon saknas. Hur är det nu med ordspråket ” Man saknar inte kon förrän kon är borta…”

Imperia

I söndags blev det en längre runda med unghäst Imperia. Hon och ryttare Ida klarade det galant och mamma Italia stöttade henne bra. Liten video finns att se på conquista.gards instagram.

Tips

På söndag är det morsdag och efter stöveltider i stallet har jag som idag haft fotvård och hoppat i mina sommarsandaler. Tips till mors dag kan vara presentkort för fotvård.

Specialfoder

Avslutar dagens blogg med att visa vad jag fann att köpa för foder till lilla Freya. Små pelletsbitar till mindre hund fick mig att välja av det som fanns i mataffären. Då jag la upp påsen på kundbandet såg jag att det var en lika tecknad dansk svensk gårdshund som vår Freya. Väl hemma var jag tvungen att föreviga båda huvudena.

De två hundarna rotated
De två hundarna

Imorgon är det tid för mina två tjejer som arbetstränar att komma. Vi håller paus och fikar under paviljongen.

paviljong rotated
Paviljongen

Vecka 23 detalj från gården som kan inspirera , glädja ”groda i fågelbad”

detalj v23 rotated
Grodan

Soliga hälsningar!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment