Falsterbo feeling mitt i vintern

Idag har Gaucho släppt ut med Ghias vintertäcke med hals på. Orsak  är kraftig vind och runt nollan. De andra fyra har ju lösdrifter att gå in och ta skydd för vind och nederbörd. Tillfälle för ridning minskar med vädrets makter. Trots att hästar brukar bli ystra och aktiva i vinden så ser jag att hästarna mest står stilla för att värna sig mot blåsten.

Ghia med nya tacket rotated
Gaucho har ärvt Ghias hals vintertäcke

Vid denna tidpunkt då allt tycks stå stilla så kommer det ett mejl från Ulrika Hedin, min kontaktperson från Falsterbo horse show. De satsar fullt ut  sommaren 2022  . Vi och andra gångartshästar , alltså töltande hästar, förutom islandshästen är inbjudna till invigningsdagen söndagen  den  10 /7 . Jag är spindeln i nätet och ska sammanföra alla deltagarna med olika töltande hästraser  i Sverige. Känns inspirerande i dessa kalla och mörka tider att få ett mål  med ridningen och hästarna framöver.

falsterbo
Falsterbo feeling mitt i vintern

Heljar , vår snart 27 åriga islandshäst , har en förmåga att blötlägga höet och jag har ringt in min veterinär Eva Fahlbrink för tandundersökning för att ta reda på om något inte står rätt till.  Det visades sig att han har bra tänder för sin ålder och att det endast behövdes raspa lite vassa kanter på utsidan av kindtänderna. Skönt att veta och information om att en del hästar föredrar mer fuktigt hö. Det blir  till att vattna med strilen på Heljars hö framöver. Detta istället för att det ska bli gräs soppa i vatten karet.

heljar
Heljar

Jag har fyllt år och min granne har uppmärksammat detta med ett minne från  gamla Ghia i form av en ”fototavla”.  På bilden betar hon i min grannes hage efter sommarbetet eftersom hon ville att få gräset lite mer ner betat och att Ghia behövde det innan hennes islandshästar kommer hem efter sommarbete. Det är förra sommaren bilden togs 2020. Jag kan iakttaga att hon avlastar sin slitna , trötta höft på höger bak ben . Den slitna höften hade hon redan som 12 åring då hon pensionerades från trav banan . Det kom fram i veterinärbesiktningen men jag köpte henne ändå. Vi fick 18 härliga år tillsammans .

Ghia minnestavla rotated
Ghias minnestavla

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment